Kip Normandië Met Aardappelpuree En Groene Asperges 0019 Low Res NEW
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip Normandië met aardappelpuree en groene asperges

Kip Normandië is een overheerlijk traditioneel Frans gerecht dat afkomstige is uit de regio Normandië. In dit gerecht komen hartig en zoet heel mooi samen door onder andere de appelcider, appels en kristalsuiker in combinatie met de in ontbijtspek gewikkelde kip. En doordat je de kip langzaam gaart in de saus van appelcider, mosterd en room wordt het ook nog eens heerlijk mals!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kip normandië met aardappelpuree en groene asperges

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Smelt ¼ van de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min. Blus af met de appelcider en voeg de mosterd en 4/5 van de kookroom toe. Laat de saus 10 min. inkoken op laag vuur.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel het ontbijtspek om de kip braadsticks. Smelt ¼ van de roomboter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de braadsticks in 5 min. rondom aan. Schenk de saus bij de kip in de braadpan en plaats de deksel op de pan. Stoof het geheel 45 min. in de oven.
3
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook voor de groene asperges. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Zet in een pan net onder water. Kook de aardappelen in ongeveer 20 min. gaar.
4
Snijd 1 cm van de kontjes van de groene asperges. Kook de asperges in 6 tot 8 min. beetgaar.
5
Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis. Verhit ¼ van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de appelpartjes 2 min. aan beide kanten aan. Verdeel de suiker over de appel en laat 1 min. karamelliseren.
6
Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper. Voeg de rest van de roomboter en de rest van de kookroom toe en roer goed door. Pluk de peterselie en hak grof.
7
Serveer de kip met appelpartjes, aardappelpuree en groene asperges. Garneer het gerecht met peterselie.

Een Franse klassieker

Kip Normandië is een gerecht uit de Franse keuken dat bestaat uit stukjes kip in een romige saus van appelcider en room, op smaak gebracht met mosterd. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de Normandische streek van Frankrijk en is een populair gerecht in de Franse keuken. Het wordt vaak geserveerd met aardappelpuree, gekookte groenten of een frisse salade. Kip Normandië is een hartverwarmend gerecht dat perfect past bij een gezellig diner met vrienden en familie.

Meer Franse stoofgerechten

Franse stoofgerechten zijn een belangrijk onderdeel van de Franse keuken. Deze gerechten worden bereid door vlees, vis of groenten langzaam te laten garen in een rijke saus op basis van wijn, bouillon, tomaten of andere smaakvolle ingrediënten. De stoofgerechten worden vaak op smaak gebracht met kruiden, knoflook, uien en specerijen, en worden meestal geserveerd met aardappelen, rijst of brood.

Een van de bekendste Franse stoofgerechten is coq au vin. Dit gerecht wordt gemaakt van kippenbouten die langzaam worden gestoofd in rode wijn of witte wijn met champignons, ui, knoflook en kruiden. Een andere populaire stoofschotel is boeuf bourguignon, gemaakt van rundvlees gestoofd in rode wijn met wortelen, ui, spek en kruiden. Daarnaast is er ook nog navarin d’agneau, een stoofgerecht van lamsvlees met groenten en kruiden, en cassoulet, een stoofschotel van bonen, worstjes en varkensvlees.

Franse stoofgerechten zijn vaak rijk en hartig van smaak en bieden veel variatie en mogelijkheden voor culinaire experimenten. Deze gerechten zijn ook populair in andere landen en culturen en worden vaak geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden of als comfort food op een koude dag.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?