Print opties

Sluiten

Kip Normandië met aardappelpuree en groene asperges

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui. Smelt ¼ van de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min. Blus af met de appelcider en voeg de mosterd en 4/5 van de kookroom toe. Laat de saus 10 min. inkoken op laag vuur.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel het ontbijtspek om de kip braadsticks. Smelt ¼ van de roomboter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de braadsticks in 5 min. rondom aan. Schenk de saus bij de kip in de braadpan en plaats de deksel op de pan. Stoof het geheel 45 min. in de oven.
3
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook voor de groene asperges. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Zet in een pan net onder water. Kook de aardappelen in ongeveer 20 min. gaar.
4
Snijd 1 cm van de kontjes van de groene asperges. Kook de asperges in 6 tot 8 min. beetgaar.
5
Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis. Verhit ¼ van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de appelpartjes 2 min. aan beide kanten aan. Verdeel de suiker over de appel en laat 1 min. karamelliseren.
6
Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper. Voeg de rest van de roomboter en de rest van de kookroom toe en roer goed door. Pluk de peterselie en hak grof.
7
Serveer de kip met appelpartjes, aardappelpuree en groene asperges. Garneer het gerecht met peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.