Kip Siam Met Sperziebonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip siam met sperziebonen

Kip siam is een echt klassiek wereldgerecht. Dit gerecht met kip in oosterse saus, groenten en cashewnoten is erg populair. Deze kip siam is makkelijk te maken zonder pakjes en zakjes, waardoor het gerecht authentiek blijft. Daarnaast is het ook nog eens een echt budgetrecept. Lekker voor de smaak én de portemonnee!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip siam met sperziebonen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Breng een ruime pan met water aan de kook voor de rijst. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van 2 cm, dop de sperziebonen en snijd in stukjes van 3 cm. Was en snijd de paprika in reepjes.
2
Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Verhit de wokolie in een grote bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook 2 min. aan.
3
Voeg de blokjes kip en de sperziebonen toe en laat dit 4 min. mee bakken. Voeg de paprikareepjes toe en laat nog 2 min. meebakken. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
4
Draai het vuur laag en voeg de ketjap, gembersiroop en de helft van het water toe aan de kip. Meng de rest van het water met de maïzena in een kopje tot een papje ontstaat en giet dit al roerend bij de rest.
5
Snijd de bosui in ringen. Serveer de kip siam samen met de rijst en maak je gerecht af met de gesneden bosui en cashewnoten.

Tip: Wil je een dikkere of juist dunnere saus? Voeg wat meer maïzena toe om de saus dikker te maken. Maak de saus dunner door iets meer water toe te voegen.

Recepten met kip

Naast dit heerlijke recept met kip hebben wij nog veel meer lekkere recepten met kip. Maak bijvoorbeeld eens deze kip tandoori zonder pakjes en zakjes. De marinade maak je helemaal zelf en de komkommeryoghurt salade maakt dit gerecht met kip goed in balans. Liever een simpel gerecht met kip? Probeer dan onze populaire kip kerrie met rijst: een lekkere kruidige en romige saus die snel op tafel staat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Noten
  • Soja
  • Pinda

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via