Kip kerrie met rijst
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip kerrie met rijst, ananas en crème fraiche

Deze kip kerrie is een simpel gerecht, maar vol van smaak door de kruidige kerrie en de romige crème fraîche. De sperziebonen geven het recept een heerlijke bite. De toevoeging van ananas geeft het gerecht een verfrissende, zoete touch.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip kerrie met rijst, ananas en crème fraiche

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm. Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui. Voeg de kip toe en bak in 5 min. goudbruin.
2
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 14 min. gaar.
3
Voeg het kerriepoeder, water en bouillonblokje toe aan de kip en kook 10 min. op middelhoog vuur. Roer de crème fraîche door de kip en laat nog 10 min. indikken. Voeg vervolgens de ananas toe aan de kip kerrie.
4
Snijd de limoen in partjes. Serveer de kip kerrie met de rijst, sperziebonen en limoenpartjes.

Hoe kan je kerriesaus zelf maken zonder pakje?

Zelfgemaakte kerriesaus kan je bijvoorbeeld maken met kerriepoeder, roomboter, kippenbouillon en crème fraîche. In sommige kerriesaus recepten worden ook bloem en melk gebruikt om de saus dikker te maken.

Kan kip kerrie ook koolhydraatarm?

Jazeker! Om kip kerrie koolhydraatarm te maken kan je basmatirijst vervangen door bloemkoolrijst, low carb rijst of courgette spaghetti (courgetti).

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via