Print opties

Sluiten

Kip siam met sperziebonen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Breng een ruime pan met water aan de kook voor de rijst. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van 2 cm, dop de sperziebonen en snijd in stukjes van 3 cm. Was en snijd de paprika in reepjes.
2
Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Verhit de wokolie in een grote bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook 2 min. aan.
3
Voeg de blokjes kip en de sperziebonen toe en laat dit 4 min. mee bakken. Voeg de paprikareepjes toe en laat nog 2 min. meebakken. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
4
Draai het vuur laag en voeg de ketjap, gembersiroop en de helft van het water toe aan de kip. Meng de rest van het water met de maïzena in een kopje tot een papje ontstaat en giet dit al roerend bij de rest.
5
Snijd de bosui in ringen. Serveer de kip siam samen met de rijst en maak je gerecht af met de gesneden bosui en cashewnoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.