Klassieke jachtschotel met gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Klassieke jachtschotel met gehakt

Als er iets synoniem staat aan comfort food, is het wel een jachtschotel. De bekende ovenschotel bestaat uit een laagje vlees, groenten en een heerlijk romige puree met een knapperig korstje. De klassieke jachtschotel wordt gemaakt met stoofvlees of met gehakt. Aangezien stoofvlees veel tijd kost om te maken, gaan we dit keer voor een snelle variant, met gehakt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept klassieke jachtschotel met gehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de winterpeen en aardappelen. Snijd de winterpeen in plakjes en snijd de aardappelen in vieren. Breng een pan met water aan de kook en kook de winterpeen en aardappelen zacht in 15-20 min. Giet daarna af.
2
Stamp de aardappelen in de pan met de melk, roomboter en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul. Pel en snipper de ui en voeg toe aan het gehakt samen met de tomatenpuree. Bak nog 1 min. mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
4
Verdeel het gehakt over een ovenschaal, gevolgd door de winterpeen en bedek met de aardappelpuree. Maak met een vork een ruitpatroon in de aardappelpuree, dit geeft een krokantere korst. Bak ca. 30 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Meer ovenschotels

Ovenschotels zijn ideaal op koudere dagen en je kunt ze ook nog eens van te voren maken. Hartstikke handig dus als je weet dat je weinig tijd hebt om te koken, maar wel een voedzame maaltijd wil eten. Daarnaast kan je ook eindeloos variëren: van vis tot vlees of vegetarisch. En bij ovenschotels hoef je niet alleen te denken aan de Hollandse kost, maar ook buitenlandse keukens hebben genoeg ovenschotels. Denk maar aan een Mexicaanse nachoschotel of een Spaanse ovenschotel met patatas bravas en chorizo. Op onze website vind je verschillende recepten voor de lekkerste ovenschotels. Neem eens een kijkje en laat je inspireren!

Wat is een jachtschotel?

Een jachtschotel is een traditioneel Nederlands gerecht gemaakt van aardappelen, groenten, vlees (meestal rundvlees of wild), en soms ook appelmoes. Het wordt gebakken in de oven en is vergelijkbaar met een stoofpot.

Welke groente eet je bij een jachtschotel?

Er zijn verschillende groenten die je bij een jachtschotel kunt eten. Wortelen, uien en champignons zijn bijvoorbeeld veelvoorkomende groenten die in een jachtschotel worden gebruikt. Daarnaast zou je ook groenten zoals pastinaak, knolselderij, spruitjes of rode kool kunnen toevoegen.

Hoe lang moet een jachtschotel in de oven?

Heb je de jachtschotel helemaal klaar gemaakt? Zet het dan in een voorverwarmde oven en bak het circa 30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via