Als er iets synoniem staat aan comfort food, is het wel een jachtschotel. De bekende ovenschotel bestaat uit een laagje vlees, groenten en een heerlijk romige puree met een knapperig korstje. De klassieke jachtschotel wordt gemaakt met stoofvlees of met gehakt. Aangezien stoofvlees veel tijd kost om te maken, gaan we dit keer voor een snelle variant, met gehakt.
Ovenschotels zijn ideaal op koudere dagen en je kunt ze ook nog eens van te voren maken. Hartstikke handig dus als je weet dat je weinig tijd hebt om te koken, maar wel een voedzame maaltijd wil eten. Daarnaast kan je ook eindeloos variëren: van vis tot vlees of vegetarisch. En bij ovenschotels hoef je niet alleen te denken aan de Hollandse kost, maar ook buitenlandse keukens hebben genoeg ovenschotels. Denk maar aan een Mexicaanse nachoschotel of een Spaanse ovenschotel met patatas bravas en chorizo. Op onze website vind je verschillende recepten voor de lekkerste ovenschotels. Neem eens een kijkje en laat je inspireren!
Een jachtschotel is een traditioneel Nederlands gerecht gemaakt van aardappelen, groenten, vlees (meestal rundvlees of wild), en soms ook appelmoes. Het wordt gebakken in de oven en is vergelijkbaar met een stoofpot.
Er zijn verschillende groenten die je bij een jachtschotel kunt eten. Wortelen, uien en champignons zijn bijvoorbeeld veelvoorkomende groenten die in een jachtschotel worden gebruikt. Daarnaast zou je ook groenten zoals pastinaak, knolselderij, spruitjes of rode kool kunnen toevoegen.
Heb je de jachtschotel helemaal klaar gemaakt? Zet het dan in een voorverwarmde oven en bak het circa 30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment