Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de winterpeen en aardappelen. Snijd de winterpeen in plakjes en snijd de aardappelen in vieren. Breng een pan met water aan de kook en kook de winterpeen en aardappelen zacht in 15-20 min. Giet daarna af.
2
Stamp de aardappelen in de pan met de melk, roomboter en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul. Pel en snipper de ui en voeg toe aan het gehakt samen met de tomatenpuree. Bak nog 1 min. mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
4
Verdeel het gehakt over een ovenschaal, gevolgd door de winterpeen en bedek met de aardappelpuree. Maak met een vork een ruitpatroon in de aardappelpuree, dit geeft een krokantere korst. Bak ca. 30 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.