Heerlijk Spaans comfort food: patatas bravas en chorizo. Serveer het gerecht in een grote schaal, hier kun je het direct uit eten. Lekker bij de borrel, maar ook geschikt als volwaardig diner door de paprika en courgette.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept ovenschotel patatas bravas en chorizo
Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng water aan de kook in een ruime pan en kook de krieltjes 10 min. en giet af.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook. Voeg de tomatenblokjes, cayennepeper, paprikapoeder, sambal en het zout toe. Laat op laag vuur ca. 15 min. pruttelen. Haal van het vuur en pureer tot een gladde saus.
3
Meng de resterende knoflook en olijfolie samen met de mosterd, mayonaise en sap van de citroen tot een aïoli.
4
Snijd de gekookte krieltjes in partjes. Snijd de paprika en de courgette in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de chorizo in plakjes en vervolgens in vieren. Verdeel alles over de ovenschaal samen met 1/4 van de tomatensaus en bak 25 min. in de oven.
5
Hak de peterselie grof. Serveer de ovenschotel met peterselie, aïoli en de resterende tomatensaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment