Kokoskoekjes met banaan en pure chocolade
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Kokoskoekjes met banaan en pure chocolade

Deze kokoskoekjes met banaan en pure chocolade misstaan niet in de etalage van een banketbakkerij. De koekjes zijn zoet door de kokos en banaan, dus suiker toevoegen is niet nodig. Dat wordt genieten bij een kop koffie of thee!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kokoskoekjes met banaan en pure chocolade

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC en smelt ondertussen de boter samen met de cocoscrème santen in een pan. Hak de pecannoten in stukjes.
2
Prak de banaan en meng met de eieren, kokosrasp, amandelmeel, gesmolten boter, cocoscrème santen en pecannoten tot een deeg. Verdeel in bollen van ca. 4 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat en vorm een mooi rondje en zorg daarbij voor een aantal centimeter ruimte tussen de rondjes.
3
Bak de koekjes 30 min. in de voorverwarmde oven en draai halverwege om.
4
Verwarm de chocolade au bain-marie. Maak chocoladestrepen op de helft van de koekjes, door middel van een lepel. Dip de lepel in de vloeibare chocolade en maak vervolgens zigzaggende bewegingen boven de koekjes. Dip de overige koekjes voor de helft in de chocolade. Laat de chocolade drogen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Pinda
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

E
Emma
Het wordt geen samenhangend deeg. Heb er dan nog een zelfde hoeveelheid gesmolten kokosolie bij gedaan en op den duur maar wat water er bij maar het blijft los. Hoe kan ik dit oplossen?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Emma, wat vervelend dat het deeg niet de juiste structuur krijgt. We gaan dit navragen bij onze receptontwikkelaar!
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Emma, welke kokoscrème heb je gebruikt? Voor dit recept heb je de vloeibare variant nodig. Daarnaast kan het nog een verschil maken of je grote of kleine eieren hebt gebruikt. Voor dit recept zijn grote eieren het beste. Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via