Kokospolenta Garnalen Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kokospolenta met Aziatische garnalen en bimi

Polenta is dan wel afkomstig uit de Mediterrane keuken, in dit recept krijgt het een Aziatisch tintje. Niet alleen door de kokosmelk waarin de polenta gaart, ook door het gezelschap van de in currypasta gebakken garnalen. Lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kokospolenta met aziatische garnalen en bimi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Roer de currypasta samen met ½ van de sojasaus los in een kommetje. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe aan de marinade. Pers het sap uit ½ van de limoen en voeg toe aan de marinade. Pel de garnalen en schep ze door de marinade. Zet koel.
2
Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de groentebouillon en kokosmelk toe. Breng aan de kook en gebruik een garde om al roerend de polenta toe te voegen. Roer tot je geen klontjes meer ziet. Proef en breng op smaak met de overige sojasaus en peper en zout. Houd op laag vuur warm. Droogt de polenta te veel in, voeg dan extra scheutjes water toe.
3
Verhit ½ van de plantaardige olie in een grillpan op middelhoog vuur en gril de bimi beetgaar zodat hier en daar wat brandplekken ontstaan. Houd warm.
4
Verhit de overige plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur, bak de garnalen in 10 à 20 sec. gaar en haal uit de pan. Verdeel de polenta, garnalen en bimi over de borden en serveer direct.

De lekkerste garnalen recepten met een Aziatisch tintje

In Azië zijn ze er dol op: garnalen! Er zijn talloze Aziatische recepten te vinden waarin garnalen de hoofdrol spelen. Wij begrijpen dit helemaal, want met garnalen kan je alle kanten op. Zo kan je kiezen voor naturel garnalen, maar je kan ze ook marineren in een zelfgemaakte marinade met smaakmakers als sojasaus, ketjap, currypasta, kokos of kruiden als chilivlokken voor een extra spicy touch.

Staat er binnenkort een borrel op de planning? Serveer er dan garnalen bij! Deze ketjap-knoflook garnalen zijn bijvoorbeeld onwijs lekker van smaak. In 10 minuten heb je de garnalen al op tafel staan, dus veel tijd kost het niet! Of wat dacht je van deze curry-kokos garnalen? Ook dit recept zet je al snel op tafel. Je maakt de garnalen al klaar in 15 minuten. Serveer de curry-kokos garnalen op de Sea Salt Crispy Rice Crackers en je gasten gaan genieten van een smakelijk borrelhapje!

Voor het diner zijn er ook tal van recepten te vinden met garnalen. Naast de kokospolenta met Aziatische garnalen en bimi kan je er ook eens voor kiezen om deze Thaise garnalen met bloemkoolrijst te maken. Een heerlijk, snel en makkelijk koolhydraatarm recept waar je elke dag van kan genieten. Of wat dacht je van kokosgarnalen met komkommer en kleefrijst? Wanneer je aan de slag gaat met dit recept, vult de hele keuken zich met de heerlijke geuren van alle ingrediënten. Hier ga je zeker geen genoeg van krijgen! Doordat we de sushirijst als een soort risotto bereiden, krijg je een ontzettend romige kleefrijst. Ontzettend lekker in combinatie met de garnalen die we bakken in een verfrissende saus van citroengras en kokosmelk.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Selderij
  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Soort
AVG
Vis
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via