Polenta is dan wel afkomstig uit de Mediterrane keuken, in dit recept krijgt het een Aziatisch tintje. Niet alleen door de kokosmelk waarin de polenta gaart, ook door het gezelschap van de in currypasta gebakken garnalen. Lekker!
In Azië zijn ze er dol op: garnalen! Er zijn talloze Aziatische recepten te vinden waarin garnalen de hoofdrol spelen. Wij begrijpen dit helemaal, want met garnalen kan je alle kanten op. Zo kan je kiezen voor naturel garnalen, maar je kan ze ook marineren in een zelfgemaakte marinade met smaakmakers als sojasaus, ketjap, currypasta, kokos of kruiden als chilivlokken voor een extra spicy touch.
Staat er binnenkort een borrel op de planning? Serveer er dan garnalen bij! Deze ketjap-knoflook garnalen zijn bijvoorbeeld onwijs lekker van smaak. In 10 minuten heb je de garnalen al op tafel staan, dus veel tijd kost het niet! Of wat dacht je van deze curry-kokos garnalen? Ook dit recept zet je al snel op tafel. Je maakt de garnalen al klaar in 15 minuten. Serveer de curry-kokos garnalen op de Sea Salt Crispy Rice Crackers en je gasten gaan genieten van een smakelijk borrelhapje!
Voor het diner zijn er ook tal van recepten te vinden met garnalen. Naast de kokospolenta met Aziatische garnalen en bimi kan je er ook eens voor kiezen om deze Thaise garnalen met bloemkoolrijst te maken. Een heerlijk, snel en makkelijk koolhydraatarm recept waar je elke dag van kan genieten. Of wat dacht je van kokosgarnalen met komkommer en kleefrijst? Wanneer je aan de slag gaat met dit recept, vult de hele keuken zich met de heerlijke geuren van alle ingrediënten. Hier ga je zeker geen genoeg van krijgen! Doordat we de sushirijst als een soort risotto bereiden, krijg je een ontzettend romige kleefrijst. Ontzettend lekker in combinatie met de garnalen die we bakken in een verfrissende saus van citroengras en kokosmelk.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment