Print opties

Sluiten

Kokospolenta met Aziatische garnalen en bimi

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Roer de currypasta samen met ½ van de sojasaus los in een kommetje. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe aan de marinade. Pers het sap uit ½ van de limoen en voeg toe aan de marinade. Pel de garnalen en schep ze door de marinade. Zet koel.
2
Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de groentebouillon en kokosmelk toe. Breng aan de kook en gebruik een garde om al roerend de polenta toe te voegen. Roer tot je geen klontjes meer ziet. Proef en breng op smaak met de overige sojasaus en peper en zout. Houd op laag vuur warm. Droogt de polenta te veel in, voeg dan extra scheutjes water toe.
3
Verhit ½ van de plantaardige olie in een grillpan op middelhoog vuur en gril de bimi beetgaar zodat hier en daar wat brandplekken ontstaan. Houd warm.
4
Verhit de overige plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur, bak de garnalen in 10 à 20 sec. gaar en haal uit de pan. Verdeel de polenta, garnalen en bimi over de borden en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.