Er is niets zo lekker als een portie knapperige aardappelen! Van die aardappelen die heerlijk krokant zijn. In dit recept bakken we ze niet krokant in de oven, maar in een koekenpan! Lekker om te dippen in een zelfgemaakte kruidensaus.
Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!
Met aardappelen kan je écht alle kanten op. Je kan ze gewoon koken in wat water, je kan het ook stampen tot een romige aardappelpuree of er een stamppot mee creëren, je kan ze krokant bakken in de oven, het frituren tot frietjes, grillen of poffen op de barbecue. Er zijn tal van mogelijkheden met aardappelen! Wij vinden het altijd lekker om aardappelen te serveren als bijgerecht. Zo kan iedereen zelf pakken waar hij zin in heeft.
Deze krokante aardappelen met een zelfgemaakte kruidensaus is bijvoorbeeld zo’n bijgerecht die je kan serveren bij een lekker mals stukje vlees, verse vis of een vegetarisch alternatief. Doordat je de boter beetje bij beetje toevoegt aan de aardappelen, krijgen ze een lekkere krokante laag. Ook lekker om te bereiden in een pan zijn deze Deense karamel aardappelen. Klinkt wellicht gek, zoete aardappelen, maar geloof ons: wanneer je dit hebt geprobeerd, wil je niet meer anders! Lekker met wat knapperige pecannoten.
Heb je iets meer tijd en wil je de aardappelen bereiden in de oven? Maak dan eens hasselback aardappel met knoflook-rozemarijnolie. De aardappelen snijden we volgens Zweedse traditie half in, waardoor de kruidenolie zich beter kan verspreiden en de aardappelen lekker krokant worden. Wil je eens een keer wat anders? Vervang dan eens de aardappel door een zoete aardappel recept! Zo is deze zoete aardappel gratin met frisse appel, Parmezaanse kaas en lekker veel kruiden onwijs lekker om te serveren als bijgerecht bij jouw diner. Of je nu voor vlees, vis of vega gaat, het past overal bij!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment