In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Krokante aardappelen met kruidensaus

Er is niets zo lekker als een portie knapperige aardappelen! Van die aardappelen die heerlijk krokant zijn. In dit recept bakken we ze niet krokant in de oven, maar in een koekenpan! Lekker om te dippen in een zelfgemaakte kruidensaus.

Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jonathan Karpathios

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept krokante aardappelen met kruidensaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pluk de blaadjes van de munt, peterselie en basilicum. Leg in een kom met ijswater en laat uitlekken wanneer het wordt gebruikt.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook grof. Voeg de knoflook, uitgelekte kruiden, kappertjes, dijon mosterd, witte wijnazijn en extra vierge olijfolie toe aan de blender en blend tot een pestoachtige saus.
3
Schil de aardappelen en snijd in grove blokken van ongeveer 3 cm. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen 4 min. Giet af.
4
Smelt ¼ van de geklaarde boter in een rvs-koekenpan en bak de aardappelen met de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes. Voeg geleidelijk de boter toe als de pan droog begint te worden.
5
Wanneer de aardappelen volledig krokant zijn gebakken en het vet is opgenomen, haal dan de aardappelen uit de pan en verdeel over een diep bord. Verdeel met de kruidensaus apart.

De wondere wereld van aardappelen!

Met aardappelen kan je écht alle kanten op. Je kan ze gewoon koken in wat water, je kan het ook stampen tot een romige aardappelpuree of er een stamppot mee creëren, je kan ze krokant bakken in de oven, het frituren tot frietjes, grillen of poffen op de barbecue. Er zijn tal van mogelijkheden met aardappelen! Wij vinden het altijd lekker om aardappelen te serveren als bijgerecht. Zo kan iedereen zelf pakken waar hij zin in heeft.

Deze krokante aardappelen met een zelfgemaakte kruidensaus is bijvoorbeeld zo’n bijgerecht die je kan serveren bij een lekker mals stukje vlees, verse vis of een vegetarisch alternatief. Doordat je de boter beetje bij beetje toevoegt aan de aardappelen, krijgen ze een lekkere krokante laag. Ook lekker om te bereiden in een pan zijn deze Deense karamel aardappelen. Klinkt wellicht gek, zoete aardappelen, maar geloof ons: wanneer je dit hebt geprobeerd, wil je niet meer anders! Lekker met wat knapperige pecannoten.

Heb je iets meer tijd en wil je de aardappelen bereiden in de oven? Maak dan eens hasselback aardappel met knoflook-rozemarijnolie. De aardappelen snijden we volgens Zweedse traditie half in, waardoor de kruidenolie zich beter kan verspreiden en de aardappelen lekker krokant worden. Wil je eens een keer wat anders? Vervang dan eens de aardappel door een zoete aardappel recept! Zo is deze zoete aardappel gratin met frisse appel, Parmezaanse kaas en lekker veel kruiden onwijs lekker om te serveren als bijgerecht bij jouw diner. Of je nu voor vlees, vis of vega gaat, het past overal bij!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via