Print opties

Sluiten

Krokante aardappelen met kruidensaus

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pluk de blaadjes van de munt, peterselie en basilicum. Leg in een kom met ijswater en laat uitlekken wanneer het wordt gebruikt.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook grof. Voeg de knoflook, uitgelekte kruiden, kappertjes, dijon mosterd, witte wijnazijn en extra vierge olijfolie toe aan de blender en blend tot een pestoachtige saus.
3
Schil de aardappelen en snijd in grove blokken van ongeveer 3 cm. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen 4 min. Giet af.
4
Smelt ¼ van de geklaarde boter in een rvs-koekenpan en bak de aardappelen met de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes. Voeg geleidelijk de boter toe als de pan droog begint te worden.
5
Wanneer de aardappelen volledig krokant zijn gebakken en het vet is opgenomen, haal dan de aardappelen uit de pan en verdeel over een diep bord. Verdeel met de kruidensaus apart.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.