In samenwerking met:
Pinxtos Met Ansjovis 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pintxos met groene olijven, peper en ansjovis

Hoe gezellig is het om de tafel vol te zetten met heerlijke Spaanse tapashapjes en de hele avond te genieten van heerlijk eten én goed gezelschap? Trommel jouw vrienden of familie op en duik zelf de keuken in! Een aanrader om te maken zijn deze pintxos met groene olijven, peper en ansjovis. Heerlijke smaakbommetjes die ook nog eens gemakkelijk te maken zijn!

Met het servies van James Cooke maak jij jouw tapasavond compleet! Ontdek al het servies in de webshop en scoor jouw favorieten met de kortingscode eatertainment15 met 15% korting!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept pintxos met groene olijven, peper en ansjovis

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Snijd het stokbrood in schuine plakken en besprenkel met de olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 5 min. in het midden van de oven totdat het brood krokant en goudbruin is.
2
Verdeel de groene olijven, groene pepers en ansjovis over de stokbroodjes en serveer.
James Cooke Overzichtsfoto

Maak je tapasavond compleet met het servies van James Cooke

Houd jij binnenkort een tapasavond met vrienden of familie? Dek je tafel mooi op met het servies van James Cooke! Van kleurrijke borden tot diverse schaaltjes en serveerplanken, met het servies van James Cooke knallen je gerechten er zeker uit. Met de kortingscode eatertainment15 ontvang je 15% korting op je bestelling! Ontdek alle producten via de webshop en maak jouw tapasavond nóg leuker.

Wat zijn pintxos?

Pintxos, ook bekend als pinxtos, zijn kleine hapjes afkomstig uit de Baskische keuken in Spanje, die vaak op een stukje brood worden geserveerd en met een prikker (pintxo) bij elkaar worden gehouden. Ze worden traditioneel geserveerd in bars en zijn vergelijkbaar met tapas, maar onderscheiden zich door hun presentatie en de verscheidenheid aan ingrediënten en combinaties.

In veel Spaanse plaatsen vind je pintxos barretjes. Vaak staat de hele bar vol met allerlei lekkere hapjes! Je kiest zelf uit wat je lekker vindt en legt je bordje vol. Zo kan je lekker alles proeven wat je maar wilt! Vaak moet je de prikkers, oftewel de pintxos, opsparen en betaal je aan het eind van de avond voor alle hapjes waar je van hebt genoten.

De lekkerste recepten voor pintxos

Pintxos kan je maken met allerlei verschillende toppings! Denk aan verschillende kazen, groenten, kip, garnalen, tonijn en ga zo maar door. Een aantal van onze favoriete visrecepten zijn deze pinchos met makreelrillettes en de pinchos met tonijn. Liefhebber van vlees? Probeer dan eens deze pintxo met serranoham en walnootpesto. Ook lekker: pintxo met gebakken mozzarella. Zoals je ziet kan je met deze Spaanse tapashapjes heerlijk variëren, juist dat maakt het zo leuk om ermee aan de slag te gaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via