In samenwerking met:
Marokkaanse couscous met zoete kip, abrikoos en feta-yoghurt saus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Marokkaanse couscous met zoete kip, abrikoos en feta-yoghurt saus

Overheerlijke couscous met zoete kip, abrikozen en knapperige amandelen. Het gerecht heeft een licht pittige smaak door de bosui en rokerige smaak van de gegrilde courgettes. Perfect als avondmaaltijd, maar ook verrukkelijk als lunch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept marokkaanse couscous met zoete kip, abrikoos en feta-yoghurt saus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk de kipfilets met de abrikozenjam en bestrooi met de helft van het Verstegen Zeezout. Leg in een ovenschaal en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
2
Giet de warme bouillon over de couscous samen met 1/3 van de olijfolie en de Verstegen World Spice Meal Couscous. Roer goed door, dek af en laat 5 min. staan.
3
Schaaf met een kaasschaaf lange plakken van de courgette. Verhit de resterende olie in een grillpan en gril de plakken aan beide kanten bruin.
4
Snijd de bosui schuin in ringen en de abrikozen in reepjes. Hak de munt fijn.
5
Voeg de feta, yoghurt, Verstegen Zwarte peper en resterende Verstegen Zeezout toe aan een kom en pureer glad met een staafmixer.
6
Meng de bosui, abrikozen, munt en de amandelen door de couscous. Maak af met de courgette, kip en de feta-yoghurt dressing.

Wat is couscous en waar komt het vandaan?

Couscous is een traditioneel gerecht dat zijn oorsprong heeft in Noord-Afrika, met name in landen zoals Marokko, Algerije, Tunesië en Libië. Het is een belangrijk onderdeel van de lokale keuken en wordt vaak geassocieerd met Marokko vanwege de populariteit en verscheidenheid van de gerechten die daar worden bereid.

De precieze oorsprong van couscous is enigszins mysterieus, maar het wordt verondersteld al duizenden jaren geleden te zijn ontstaan. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de lokale cultuur en tradities van de regio en het wordt vaak beschouwd als een symbool van gastvrijheid en gezelligheid. Het werd traditioneel met de hand gemaakt, waarbij fijne deeltjes van durumtarwe of griesmeel in een ronde vormige kom werden gerold en vervolgens gestoomd.

Couscous is zeer veelzijdig en kan worden gecombineerd met verschillende ingrediënten, afhankelijk van de regio en de culinaire tradities. Het wordt vaak geserveerd met vlees, zoals kip, lam, rundvlees of vis, maar ook met groenten, gedroogde vruchten en een scala aan kruiden en specerijen. Neem zeker eens een kijkje voor meer receptinspiratie met couscous.

Een populair en heerlijk Marokkaanse variant is couscous met zoete kip, abrikozen en feta-yoghurtsaus. De zoete smaken van abrikozen vullen de hartige kip en couscous perfect aan, terwijl de feta-yoghurtsaus een romige en zoute toets toevoegt aan het gerecht.

Kipgerechten met een zoete toon zijn populair over de hele wereld en worden vaak gewaardeerd vanwege hun unieke smaakcombinaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van kip teriyaki welke haar oorsprong in Japan vindt. Of zoet en zure kip, een klassiek Chinees gerecht of Peri-peri kip uit Mozambique.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?