In Noord-Afrika en met name in Marokko eet men graag couscous. Niet zo gek ook, want met deze kleine korrels van gemalen durumtarwe kan je honderden couscous variaties maken. Couscous maken is mogelijk met kip, kaas, kikkerwten en veel meer. Daarnaast kan je het gemakkelijk eten als lunch, maar ook als avondeten. Dit graanproduct is snel klaar en het vult goed. Bekijk onze recepten met couscous en maak bijvoorbeeld een lekkere couscoussalade. Wat eten we vandaag? Als het aan ons ligt, dan is dat couscous!
Couscous in een salade zorgt voor een lekkere bite en het grote voordeel is dat je het in no-time op tafel hebt staan. Couscous moet je een paar minuten laten wellen in kokend water en daarna is het klaar voor gebruik. Parelcouscous moet je echter wél een paar minuten koken. Wil je een snelle couscous maken? Dan zijn onze simpele couscous (salade) recepten wat voor jou. Simpel te maken, dus ook zeker geschikt voor wie geen keukenprins(es) is. Tip: deze makkelijke couscoussalade in een bowl. De bowl vul je met de zomerse couscoussalade: afgetopt met gewokte garnaaltjes, avocado en mango.
Ook voor de vegetariër of voor wie net even wat minder vlees wil eten, hebben we genoeg vega couscous recepten. Geen vlees, maar wel boordevol lekkere groenten en noten. Aan eiwitten en voedingsstoffen geen gebrek! Neem een kijkje bij onze couscous recepten zonder vlees. Bij een vegetarische couscous kan je denken aan deze paprikastoof met couscous en feta. Of experimenteer ook eens met ingrediënten zoals courgette, aubergine, geitenkaas, tomaat, granaatappelpitjes en kruiden zoals koriander en munt. Deze doen het verrassend goed in couscous gerechten!
Couscous maakt onderdeel uit van een gezond voedingspatroon. Het bevat koolhydraten (hallo energie!), maar ook vezels, (B-)vitamines en mineralen, zoals magnetrium en zink. Het is lager in calorieën dan rijst of pasta en het heeft, ter vergelijking, ook nog eens meer eiwitten en vezels. Een gezond couscous recept nodig? Wat dacht je van deze groene parelcouscous met halloumi? Je hebt normale couscous en parelcouscous. Ook parelcouscous is gezond. Het is iets ronder en dikker dan de originele couscous en ook net iets zachter en voller van smaak.
Zoek je gerechten met couscous voor het avondeten? Soms heb je van die dagen dat je niet weet wat je wil eten. Maak bijvoorbeeld couscous met vlees. Couscous met kip of met rundvlees zijn het meest populair. Neem een kijkje bij onze couscous met vlees recepten en waag je bijvoorbeeld aan deze recepten: couscous met gekruide kip, lamsstoof met couscous of gekruide gehaktballetjes in tomatensaus. Drie overheerlijke hoofdgerechten met vlees, tried and tested door ons. Eet smakelijk alvast!
Couscous is vooral populair in een salade. Soms kan het voorkomen dat je wat leftovers hebt. Geen probleem, want die kliekjes kan je de volgende dag verwerken in een lunch maaltijd. Heb je doordeweeks weinig tijd? Maak dan een snelle couscous lunch klaar. Bekijk onze couscous lunch recepten.
Couscous is een gerecht dat gemaakt is van kleine korrels durumtarwe, een harde tarwesoort. Het wordt gemaakt door de tarwekorrels te malen tot fijne deeltjes, vervolgens worden ze gestoomd of gekookt. Couscous wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken als basis voor verschillende gerechten.
Wanneer je zelf couscous wilt maken kun je ongeveer rekenen op 75 gram per persoon. Deze 75 gram is wel gemiddeld genomen en kan wat variëren per recept en per persoon. Wanneer je het in een salade gebruikt zul je wellicht wat meer nodig hebben dan bijvoorbeeld in een stoof waar het in verwerkt zit.
Je kunt de couscous op verschillende manieren bereiden. Vaak is de couscous als je hem in de supermarkt koopt al voorgekookt en hoeft het dus niet meer te koken. Je kunt ervoor kiezen om de couscous te stomen, dit is een traditionele bereiding maar niet de snelste. Verder kun je het ook wellen, dit gaat een stuk sneller.