Verwarm een droge pan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes in 3 min. goudbruin.
2
Meng de teriyakisaus met het sesamzaad. Snijd de kippendij in repen van 2 cm dik en marineer deze 15 min. in de teriyakisaus.
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes van 1 cm. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten, hak dit vervolgens fijn.
4
Verwarm een pan op middelhoog vuur met de olie. Bak de gemarineerde kippendij met de teriyakisaus in 3 min. rondom goudbruin. Voeg vervolgens de rode peper, wortel en sojabonen toe, bak deze 5 min. mee op middelhoog vuur.
5
Snijd de bosui in dunne ringen. Schep de rijst op een bord en verdeel hier de kip en groente overheen, garneer het gerecht met de bosui.
Reacties
Plaats nieuwe reactie