In samenwerking met:
Burger Met Peri Peri Kip En Spitskoolsalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Burger met peri-peri kip en spitskoolsalade

Fan van pit in je burger? Maak dan een deze peri-peri pulled kipburger! Net even anders en lekker pittig. Serveer met een zelfgemaakte peri-perisaus en een spitskoolsalade voor een fris bijgerecht.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept burger met peri-peri kip en spitskoolsalade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng een pan water met zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer 15 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
2
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril de snijkanten in 1-2 min. goudbruin.
3
Meng de mayonaise met de peri-perisaus en breng op smaak met zout. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met 3 el peri-perimayonaise.
4
Beleg de broodjes elk met een ½ el peri-perimayonaise, wat veldsla, plakjes komkommer en pulled chicken. Meng de rest van de komkommer met de rest van de veldsla en de spitskool. Voeg het water toe aan de peri-perimayonaise en meng door de salade. Serveer de salade met de burger.

Tip: slowcooker in huis? Ga dan eens aan de slag met pulled chicken of een van de andere slowcooker recepten! Net zo makkelijk!

Weetjes over de spitskool

Spitskool, ook wel bekend als puntkool, is een heerlijke en veelzijdige koolsoort die veel gebruikt wordt vegetarische recepten en in keukens over de hele wereld. Het is een wintergroente die voornamelijk verkrijgbaar is van september tot maart, hoewel het in sommige gebieden het hele jaar door te vinden is.

Spitskool vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied en is door de eeuwen heen verspreid naar verschillende delen van de wereld. Tegenwoordig wordt het geteeld in landen zoals Nederland, China, India en de Verenigde Staten.

Deze kool heeft een compacte, kegelvormige kop met sappige, knapperige bladeren. Het heeft een milde en lichtzoete smaak, waardoor het een uitstekende keuze is voor salades, roerbakgerechten, soepen en stoofschotels. Spitskool kan zowel rauw als gekookt gegeten worden en behoudt zijn stevige textuur, zelfs na het koken.

Een populaire manier om spitskool te bereiden is door het te roerbakken met wat knoflook, gember en sojasaus voor een smaakvol en gezond bijgerecht. Het kan ook worden toegevoegd aan noedelgerechten, curry’s of gevuld worden met gehakt voor een heerlijke koolrol. Wist je dat je van spitskool ook een lekkere stamppot kunt maken? Door de spitskool te wokken, behoudt het de smaak en vitamientjes. Maak het gerecht af met gekarameliseerde ananasschijven voor een lekkere zoete smaak. Ook lekker: spitskoolnestjes met gebakken ei. In China is dit gerecht heel populair en het is een ontzettend lekkere vegetarische snack.

Bovendien is spitskool rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine C, vitamine K en vezels, en het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar gezonde voeding. Met zijn veelzijdigheid en voedingswaarde is spitskool een geweldige toevoeging aan je menu, of je nu een ervaren kok bent of een enthousiaste thuiskok.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via