In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Marokkaanse rijst met gehaktballen en aubergine in tomatensaus

Heb je zin in een typisch Marokkaans gerecht? Dan is deze Marokkaanse rijst met gehakballen en groenten iets voor jou! Door het gebruik van de kruiden Ras el Hanout, noten en gedroogd fruit in de rijst heeft deze meteen veel meer structuur en smaak. Smakelijk eten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept marokkaanse rijst met gehaktballen en aubergine in tomatensaus

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de helft van de uien en snijd de abrikozen in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/3 van de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg 2/3 van de Verstegen World Spice Blend Ras el Hanout toe en bak 1 min. mee. Voeg de runderbouillon, rijst en de abrikozen toe en laat 15 min. koken. Doe het vuur uit en laat nog 10 min. staan met deksel op de pan. Voeg daarna de grof gesneden hazelnoten toe aan de rijst.
2
Meng ondertussen het gehakt met het ei, de resterende Verstegen World Spice Blend Ras el Hanout en 1/5 van het zout toe en draai de ballen ter grootte van een pingpongbal. Pel en snijd de resterende ui en teentjes knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokken van 2 bij 2 cm. Verdeel het resterende zout over de aubergines en laat 10 min. staan. Dep daarna droog.
3
Verhit 1/3 olie in een pan op hoog vuur en bak de aubergine in 5 min. bruin en krokant. Verhit de resterende olie in een andere pan en fruit ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, aubergine en gehaktballen toe en stoof 10 min. op middelhoog vuur.
4
Serveer de gehaktballen met de Marokkaanse rijst en verse munt.

Tip: geen tijd om zelfgemaakte notenrijst te maken? Gebruik dan kant en klare notenrijst. Zo heb je het gerecht nog sneller op tafel.

Waan je in de wereld van de Marokkaanse keuken

Een van de meest gevarieerde keukens, welke rijk is aan smaken en verschillende kruiden, is de Marokkaanse keuken. De meest bekende gerechten zijn heerlijke tajines, gerechten met gegrild vlees en couscous. Alle gerechten worden bereid met heerlijke specerijen, zoals saffraan, komijn en kaneel. Het delen van maaltijden en het samen koken met familie en vrienden staat centraal in de Marokkaanse cultuur. Wel zo gezellig om samen je gerechten te bereiden en het met goed gezelschap te consumeren!

Naast de bovengenoemde gerechten zijn ook rijstgerechten erg populair in deze keuken. Rijstgerechten worden naast hoofdgerechten, ook vaak als bijgerechten geserveerd. Hierdoor is het een lekkere aanvulling op elke maaltijd. Daarnaast kan rijst makkelijk worden aangepast aan verschillende dieetvoorkeuren, wensen en smaken. Het bereiden van Marokkaanse rijst begint met het wassen van de rijst. Dit is om overtollig zetmeel te verwijderen. De rijst wordt meestal voorzien van aromatische specerijen, zodat het goed op smaak wordt gebracht. Ook is het toevoegen van noten of rozijnen niet onbekend in de Marokkaanse keuken. Hierdoor krijgt de rijst een extra bite en een krachtigere smaak. Dit past perfect bij de aromatische rijst. De noten worden toegevoegd wanneer de rijst bijna klaar is om te serveren.

Naast dit heerlijke rijstgerecht met Marokkaanse rijst hebben we ook nog genoeg inspiratie voor andere Marokkaanse gerechten. Bekijk bijvoorbeeld deze Marokkaanse stamppot met kipdrumsticks of deze overheerlijke couscousbowl met Marokkaanse kip.

Marokkaanse rijst met gehaktballen en aubergine in tomatensaus
Marokkaanse rijst met gehaktballen en aubergine in tomatensaus

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via