Heb je zin in een typisch Marokkaans gerecht? Dan is deze Marokkaanse rijst met gehakballen en groenten iets voor jou! Door het gebruik van de kruiden Ras el Hanout, noten en gedroogd fruit in de rijst heeft deze meteen veel meer structuur en smaak. Smakelijk eten!
Tip: geen tijd om zelfgemaakte notenrijst te maken? Gebruik dan kant en klare notenrijst. Zo heb je het gerecht nog sneller op tafel.
Een van de meest gevarieerde keukens, welke rijk is aan smaken en verschillende kruiden, is de Marokkaanse keuken. De meest bekende gerechten zijn heerlijke tajines, gerechten met gegrild vlees en couscous. Alle gerechten worden bereid met heerlijke specerijen, zoals saffraan, komijn en kaneel. Het delen van maaltijden en het samen koken met familie en vrienden staat centraal in de Marokkaanse cultuur. Wel zo gezellig om samen je gerechten te bereiden en het met goed gezelschap te consumeren!
Naast de bovengenoemde gerechten zijn ook rijstgerechten erg populair in deze keuken. Rijstgerechten worden naast hoofdgerechten, ook vaak als bijgerechten geserveerd. Hierdoor is het een lekkere aanvulling op elke maaltijd. Daarnaast kan rijst makkelijk worden aangepast aan verschillende dieetvoorkeuren, wensen en smaken. Het bereiden van Marokkaanse rijst begint met het wassen van de rijst. Dit is om overtollig zetmeel te verwijderen. De rijst wordt meestal voorzien van aromatische specerijen, zodat het goed op smaak wordt gebracht. Ook is het toevoegen van noten of rozijnen niet onbekend in de Marokkaanse keuken. Hierdoor krijgt de rijst een extra bite en een krachtigere smaak. Dit past perfect bij de aromatische rijst. De noten worden toegevoegd wanneer de rijst bijna klaar is om te serveren.
Naast dit heerlijke rijstgerecht met Marokkaanse rijst hebben we ook nog genoeg inspiratie voor andere Marokkaanse gerechten. Bekijk bijvoorbeeld deze Marokkaanse stamppot met kipdrumsticks of deze overheerlijke couscousbowl met Marokkaanse kip.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment