Marokkaanse rijst met gehaktballen en aubergine in tomatensaus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de helft van de uien en snijd de abrikozen in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/3 van de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg 2/3 van de Verstegen World Spice Blend Ras el Hanout toe en bak 1 min. mee. Voeg de runderbouillon, rijst en de abrikozen toe en laat 15 min. koken. Doe het vuur uit en laat nog 10 min. staan met deksel op de pan. Voeg daarna de grof gesneden hazelnoten toe aan de rijst.
2
Meng ondertussen het gehakt met het ei, de resterende Verstegen World Spice Blend Ras el Hanout en 1/5 van het zout toe en draai de ballen ter grootte van een pingpongbal. Pel en snijd de resterende ui en teentjes knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokken van 2 bij 2 cm. Verdeel het resterende zout over de aubergines en laat 10 min. staan. Dep daarna droog.
3
Verhit 1/3 olie in een pan op hoog vuur en bak de aubergine in 5 min. bruin en krokant. Verhit de resterende olie in een andere pan en fruit ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, aubergine en gehaktballen toe en stoof 10 min. op middelhoog vuur.
4
Serveer de gehaktballen met de Marokkaanse rijst en verse munt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.