Marokkaanse stamppot met kipdrumsticks
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Marokkaanse stamppot met kipdrumsticks

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Kruid de kipdrumsticks met de helft van de Ras el hanout kruiden.
2
Verwarm olie in een pan en bak de kipdrumsticks rondom bruin. Leg vervolgens in een ovenschaal en verdeel de olijven erover. Voeg 1/5 deel van het water toe en zet voor 30 min. in de oven.
3
Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze samen met de wortel in stukjes van ca. 2 cm. Pel de ui en snijd in halve ringen. Hak de selderij en peterselie inclusief de takjes fijn. Zet wat peterselie apart ter garnering. Breng een pan water aan de kook met 2/3 van de overige Ras el hanout kruiden en 2/3 bouillonblokje. Kook het geheel in 20 tot 25 min. gaar.
4
Hang de erwtjes in een zeef de laatste 3 min. boven de pan, zodat ze warm en gaar worden.
5
Smelt de helft van de boter in een pan met de overige Ras el hanout kruiden. Voeg na 1 min. het overgebleven bouillonblokje, maïzena en het overige water toe en roer goed door. Breng het geheel zachtjes aan de kook tot het een gebonden kruidenjus is.
6
Haal de kip uit de oven. Voeg een scheutje braadvocht uit de ovenschaal toe aan de kruidenjus.
7
Giet de groenten af, houd de erwten apart. Stamp de rest fijn met de andere helft van de boter. Schep op het laatst de erwten erdoor. Serveer de stamppot met de kipdrumsticks en jus. Garneer met peterselie.
Wijntip van Yves

Pinotage druif

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Marian
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Stamppot
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via