Marokkaanse stamppot met kipdrumsticks
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Marokkaanse stamppot met kipdrumsticks

Marokkaanse stamppot? Dat kan zeker! Dit gerecht heeft iets weg van hutspot, maar dan met een Marokkaanse twist. Het is geïnspireerd op de smaken uit de tajine, klaargemaakt als stamppotgerecht met overheerlijke kipdrumsticks. De Marokkaanse kruidenmix Ras el hanout is de echte smaakmaker en bestaat uit meer dan twintig verschillende kruiden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept marokkaanse stamppot met kipdrumsticks

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Kruid de kipdrumsticks met de helft van de Ras el hanout kruiden.
2
Verwarm olie in een pan en bak de kipdrumsticks rondom bruin. Leg vervolgens in een ovenschaal en verdeel de olijven erover. Voeg 1/5 deel van het water toe en zet voor 30 min. in de oven.
3
Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze samen met de wortel in stukjes van ca. 2 cm. Pel de ui en snijd in halve ringen. Hak de selderij en peterselie inclusief de takjes fijn. Zet wat peterselie apart ter garnering. Breng een pan water aan de kook met 2/3 van de overige Ras el hanout kruiden en 2/3 bouillonblokje. Kook het geheel in 20 tot 25 min. gaar.
4
Hang de erwtjes in een zeef de laatste 3 min. boven de pan, zodat ze warm en gaar worden.
5
Smelt de helft van de boter in een pan met de overige Ras el hanout kruiden. Voeg na 1 min. het overgebleven bouillonblokje, maïzena en het overige water toe en roer goed door. Breng het geheel zachtjes aan de kook tot het een gebonden kruidenjus is.
6
Haal de kip uit de oven. Voeg een scheutje braadvocht uit de ovenschaal toe aan de kruidenjus.
7
Giet de groenten af, houd de erwten apart. Stamp de rest fijn met de andere helft van de boter. Schep op het laatst de erwten erdoor. Serveer de stamppot met de kipdrumsticks en jus. Garneer met peterselie.
Berry_blush_rose_wijn
Wijntip van Yves

Wijn bij Marokkaans eten: Pinotage druif

De Pinotage druif is een kruising van de Pinot Noir en Cinsault  (die vroeger Hermitage werd genoemd) en is ontwikkeld op de universiteit Stellenbosch in Zuid-Afrika door professor Perold in 1925.

Bellingham Berry Bush Rosé: rosé wijn past goed bij rijkelijk, gekruid Marokkaans eten. Een uitnodigende rosé. Rode bessen, geglaceerde rode appel en Turks fruit geven de wijn een levendige geur. In de mond lekker droog met aroma’s van klein rood fruit zoals kers en aardbeien vergezeld door tonen van framboos. Fris en droog. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via