Couscous is altijd handig als je binnen korte tijd iets lekkers op tafel wil zetten. Het is namelijk in een paar minuten te bereiden. Deze parelcouscous met Marokkaanse kip en abrikozen is daar een goed voorbeeld van. De kip wordt gemarineerd in Ras el Hanout, wat vrij vertaald “het beste van de winkel” betekent. Dat belooft een lekkere maaltijd te worden!
Parelcouscous wordt anders bereid dan couscous. Couscous wel je namelijk in heet water of bouillon, maar parelcouscous kook je echt. Zo wordt de korrel lekker zacht. Kook de parelcouscous ongeveer 9 minuten en proef of de korrel gaar is. Zo niet, dan laat je de parelcouscous iets langer koken.
Wist je dat parelcouscous een gezonde keuze is? De korrel bevat namelijk veel belangrijke voedingsstoffen, zoals natuurlijke eiwitten. Daarnaast bevat parelcouscous minder vetten en meer koolhydraten.
Na het proberen van deze heerlijke couscousbowl zal je waarschijnlijk wel vaker parelcouscous op het menu willen zetten. Gelukkig hebben wij genoeg recepten voor je. Zo is de parelcouscous met courgette en sinaasappel lekker fris en romig. Meer zin in een Spaans gerecht? Dan is deze paella van parelcouscous een leuke twist op de traditionele Spaanse paella.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment