Verwarm de oven (op grillstand) voor op 180°C. Snijd de salami in plakjes en de tomaatjes in vieren. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Rasp zowel de jonge kaas als de jong belegen kaas en zet apart.
3
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat 2 min. garen en blijf goed roeren. Giet langzaam de melk in de pan en laat al roerend oplossen.
4
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de geraspte jonge kaas toe en haal het pannetje van het vuur. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee ovenbestendige kommen en verdeel hier de salami over. Zet de Mac ’n Cheese 5 min. in de oven voor een knapperige kaaskorst.
6
Top de Mac ‘n Cheese af met de olijven, tomaten, de overige geraspte kaas en basilicumblaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.