Meloensalade Met Peer En Rauwe Ham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Meloensalade met peer en rauwe ham

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Schep met een meloenbolletjeslepel bolletjes van de meloen en de peer. Snijd de peer en meloen in blokjes indien je geen bolletjeslepel hebt.
3
Rooster de amandelen 16 min. in de oven totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Schud de bakplaat iedere 4 min. even om. Laat de amandelen afkoelen en hak ze daarna fijn met een mes.
4
Schil de komkommer over de lengte in dunne linten met een dunschiller tot aan de zaadlijst.
5
Maak een vinaigrette van de balsamicocrème, olie en het citroensap door alle ingrediënten met elkaar te mengen en stevig door te roeren. Roer de vinaigrette voordat je deze serveert nog eens door.
6
Verwijder de dragon van de takjes en hak de blaadjes fijn.
7
Leg de komkommerlinten, peren- en meloenballetjes op een bord. Scheur de ham in stukjes en leg deze tussen de balletjes.
8
Top de salade af met de vinaigrette, dragon en amandelen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Monique Biermans
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Soort
Salade
Pasen
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via