Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Mexicaans garnalenpannetje

De Mexicaanse keuken, wie is er niet dol op? Vaak heeft gehakt, kip of ander vlees de hoofdrol in Mexicaanse gerechten, maar vandaag gaan we voor een lekker Mexicaans visgerecht. Een garnalenpannetje met lekker veel groenten, geserveerd met tortillawraps!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mexicaans garnalenpannetje

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de rode ui. Snijd de paprika in halve reepjes. Snijd de helft van de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes.
2
Laat de mais uitlekken op een zeef. Snijd de helft van de limoen in partjes. Pers het sap uit de andere helft van de limoen. Pluk de koriander en hak grof.
3
Meng de blokjes tomaat met de helft van de olijfolie, limoensap, de helft van de rode ui, mais en de helft van de koriander.
4
Verhit ¼ van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de rode ui en paprika 2 min. aan. Voeg de cajunkruiden toe en bak 1 min. mee.
5
Voeg de tomatenpartjes en tomatensaus toe. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder stromend water en voeg toe. Laat het geheel 10 min. koken op laag vuur.
6
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen 4 min. en voeg toe aan de tomatensaus.
7
Bak de tortillawraps in koekenpan waar de garnalen in zijn gebakken 2 min. per kant tot ze licht krokant zijn.
8
Serveer het garnalenpannetje met de tomatensalsa, tortillawraps en een partje limoen. Garneer het gerecht met de rest van de koriander.

De Mexicaanse keuken: een favoriet van velen

De Mexicaanse keuken is rijk aan smaken en kruiden en staat bekend om zijn pittige gerechten. Populaire gerechten zijn onder meer taco’s, burrito’s, enchiladas, guacamole, chilaquiles en quesadillas. Mexicaans eten maakt vaak gebruik van ingrediënten zoals maïs, bonen, rijst, avocado’s, tomaten en verschillende soorten vlees, zoals rundvlees, kip en varkensvlees.

De Mexicaanse keuken staat ook bekend om zijn gebruik van kruiden en specerijen, zoals chilipeper, koriander, komijn, oregano en knoflook. Deze kruiden geven Mexicaans eten zijn kenmerkende smaak en aroma.

Een andere belangrijke component van de Mexicaanse keuken zijn de verschillende sauzen, zoals salsa, mole en pico de gallo. Deze sauzen worden vaak gemaakt van een combinatie van tomaten, uien, chilipepers en andere kruiden en worden gebruikt als dipsauzen of als topping op gerechten.

Mexicaans eten is populair over de hele wereld en heeft een breed scala aan gerechten om uit te kiezen. Of je nu van pittig eten houdt of juist van mildere smaken, de Mexicaanse keuken heeft voor elk wat wils.

Meer Mexicaanse gerechten

Wil je Mexicaans genieten? Op Eatertainment staan veel Mexicaanse gerechten waaruit je kan kiezen. Ga bijvoorbeeld eens voor deze Mexicaans gevulde zoete aardappel. De zoete aardappel vullen we met onder andere kidneybonen, wat ervoor zorgt dat je lange tijd gevuld bent. Daarnaast gebruiken we paprika, ui, mais en tomatenblokjes en maken we het af met guacamole. Klinkt goed, maar smaakt nog beter!

Een andere aanrader is deze gezonde burrito bowl. De bowl maak je zelf van volkoren wraps, die je vult met verschillende groenten en kruiden. Een Mexicaanse topper die je niet wilt missen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Mexicaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vis
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via