Een van de meest populaire Japanse gerechten is misosoep. We kiezen in dit recept voor een snelle variant met weinig ingrediënten, waardoor je de soep in no time op tafel tovert. Eet smakelijk!
Tip: heb je oud brood over? Maak dan zelf de soepcroutons door het brood in kleine blokjes te snijden en te roosteren in de oven met olie.
Miso is een traditioneel Japans ingrediënt dat wordt gebruikt als smaakmaker in de keuken. Het is een pasta gemaakt door gefermenteerde sojabonen, zout en vaak ook granen zoals rijst of gerst. De fermentatie wordt uitgevoerd door schimmels, zoals Aspergillus oryzae, en bacteriën, zoals verschillende stammen van de Bacillus-soort. Klinkt niet heel aantrekkelijk, maar het is een heerlijke smaakmaker én het wordt vaak verwerkt in koolhydraatarme recepten en gezonde gerechten.
Miso heeft een rijke umami-smaak, wat het een complexe en hartige smaak geeft. De kleur en smaak van miso kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de fermentatietijd. Er zijn drie hoofdsoorten miso:
Miso wordt veel gebruikt in de Japanse keuken om gerechten als soepen, sauzen, marinades en dressings op smaak te brengen. Het kan ook als basis dienen voor misosoep zoals in dit recept. Andere smaakvolle recepten met miso zijn deze portobello miso burger met guacamole en de miso ramen met shiitake en edamame boontjes. Heb je binnenkort een borrel op de planning staan? Probeer dan eens deze lekkere gember-miso edamame dip!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment