In samenwerking met:
Miso ramen met shiitake en edamame boontjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Miso ramen met shiitake en edamame boontjes

Proef de Oosterse wereld met deze heerlijke miso ramen met spinazie, shiitake, Bonduelle edamame boontjes en ei. Ontdek dit eenvoudige en smaakvolle recept boordevol voedingsstoffen. Het is een ware smaaksensatie voor elke liefhebber van Aziatische gerechten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept miso ramen met shiitake en edamame boontjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 7 min. net hard. Breng de groentebouillon aan de kook. Bereid de edamame bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de shiitake in plakjes en bak in 4 min. bruin en gaar. Roer de misopasta los met een scheutje bouillon en voeg de aangemaakte misopasta bij de bouillon. Laat de bouillon niet meer koken!
3
Giet de noedels af en pel de eieren. Verdeel de spinazie met de noedels, de shiitake en de edamame bonen over de kommen.
4
Breng de bouillon op smaak met sojasaus en chilivlokken. Halveer de eieren en leg ze in de soep.

Alles wat je wilt weten over het recept

Ben je op zoek naar een smaakvol gerecht uit de Oosterse keuken? Probeer dan dit heerlijke recept voor miso ramen met een unieke twist. Deze kom ramen zit boordevol heerlijke ingrediënten, waaronder spinazie, shiitake, Bonduelle edamame boontjes en een perfect gekookt ei.

De basis van dit recept is de rijke en hartige miso bouillon, die op smaak wordt gebracht met traditionele Aziatische ingrediënten zoals sojasaus en sesamolie. Voeg daar verse spinazie, sappige shiitake champignons, Bonduelle Edamame boontjes en een perfect gekookt ei aan toe, en je krijgt een heerlijke kom ramen die barst van de smaak en voedingsstoffen.

De toevoeging van de Bonduelle edamame boontjes zorgt niet alleen voor een heerlijke textuur, maar het verhoogt ook het eiwitgehalte van het gerecht. Edamame boontjes zijn van nature namelijk rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen, waardoor deze miso ramen een voedzame en vullende maaltijdoptie is.

Doordat de edamame boontjes uit de vriezer komen, is het recept eenvoudig te bereiden. Je kookt ze volgens de verpakking voor de knapperige bite, waardoor ze onmisbaar zijn in je miso ramen gerecht. Dat is nog eens culinair verrassen. Benieuwd naar nog meer miso gerechten? Probeer eens deze heerlijke, plantaardige portobello miso burger met guacamole, of gepofte zoete aardappel met tofu ‘geitenkaas’, die gemarineerd is met onder andere miso. Lekker met de krokante, gekarameliseerde pecannoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?