MOINK balls: ken jij ze al? MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en spek, ‘moo’ voor de koe en ‘oink’ voor het varken. De rundergehaktballetjes worden in ontbijtspek gewikkeld en op de barbecue bereid. Door eiken rooksnippers aan de barbecue toe te voegen tijdens het grillen, zorg je voor een extra pittige, sterk gearomatiseerde en licht zoete karamel geur en smaak. Dit combineert goed met zowel rund als varken!
Vind jij een hartig gerecht met zoete touch ook zo lekker? Probeer dan eens deze Koreaanse gehaktballetjes met perzik-sriracha saus!
Een vraag die veel voorkomt. Wat zijn moink balls precies? Het zijn lekkere zachte malse kruidige gehaktballetjes omwikkelt met spek. Het zijn gehaktballetjes van rund- en varkensvlees.
Combineer de moink balls met een heerlijke BBQ-saus. Een echte aanrader de gehaktballetjes, gewikkeld in spek met een lekkere bbq-saus erbij!
Het lekkerste blijft natuurlijk om de moink balls rechtstreeks en vers te bereiden op de BBQ. Wil je ze toch liever op een ander moment opwarmen? Dan kan dit op een lage temperatuur op de BBQ of in de oven. Doe het in de oven bijvoorbeeld in een ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment