Moink Balls Met Mango Barbecuesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees

MOINK balls met mango-barbecuesaus

MOINK balls: ken jij ze al? MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en spek, ‘moo’ voor de koe en ‘oink’ voor het varken. De rundergehaktballetjes worden in ontbijtspek gewikkeld en op de barbecue bereid. Door eiken rooksnippers aan de barbecue toe te voegen tijdens het grillen, zorg je voor een extra pittige, sterk gearomatiseerde en licht zoete karamel geur en smaak. Dit combineert goed met zowel rund als varken!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten mango-barbecuesaus
Ingrediënten MOINK balls
Ingrediënten bonensalade
Extra keukenbenodigdheden

Recept moink balls met mango-barbecuesaus

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Pel en snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook aan. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in grove stukken. Voeg de mango toe aan de steelpan en bak 2 min. mee. Voeg de worchestersaus, HP saus, appelazijn, chilivlokken, gerookte paprikapoeder en tomatenketchup toe en roer goed door. Zet het vuur uit en maal de mango-barbecuesaus fijn met een staafmixer. Zet in de koelkast tot gebruik.
2
Leg 2 volle handen eiken rooksnippers op een stuk aluminiumfolie (+/- 30 cm). Vouw dicht en prik vervolgens gaatjes in de aluminiumfolie. Leg direct op de hete kolen.
3
Hak de peterselie en rozemarijn fijn. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, slagroom, knof-lookpoeder, peterselie, rozemarijn, zout en peper. Kneed goed door en rol 20 balletjes van ongeveer 25 à 30 gr per balletje. De balletjes moeten iets kleiner zijn dan een golfbal.
4
Snijd de plakken ontbijtspek in de lengte doormidden. Rol om elk balletje een reep ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de balletjes met de BBQ-kruiden.
5
Gril de MOINK balls op de barbecue op half indirect vuur. De MOINK balls moeten vanbinnen net gaar zijn, maar het spek aan de buitenkant mag niet verbranden.
6
Giet de bonen af en spoel af met water. Bak de spekreepjes krokant in een droge koeken-pan. Meng de bonen met de spekjes, augurken, rode peper, olijfolie, mosterd, zout en peper tot een salade.
7
Serveer de MOINK balls met de bonensalade en de mango-barbecuesaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Soja
  • Gluten
  • Melk
  • Sulfiet
  • Ei
  • Selderij
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Barbecue
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via