Print opties

Sluiten

MOINK balls met mango-barbecuesaus

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten mango-barbecuesaus
Ingrediënten MOINK balls
Ingrediënten bonensalade
Extra keukenbenodigdheden
1
Pel en snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook aan. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in grove stukken. Voeg de mango toe aan de steelpan en bak 2 min. mee. Voeg de worchestersaus, HP saus, appelazijn, chilivlokken, gerookte paprikapoeder en tomatenketchup toe en roer goed door. Zet het vuur uit en maal de mango-barbecuesaus fijn met een staafmixer. Zet in de koelkast tot gebruik.
2
Leg 2 volle handen eiken rooksnippers op een stuk aluminiumfolie (+/- 30 cm). Vouw dicht en prik vervolgens gaatjes in de aluminiumfolie. Leg direct op de hete kolen.
3
Hak de peterselie en rozemarijn fijn. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, slagroom, knof-lookpoeder, peterselie, rozemarijn, zout en peper. Kneed goed door en rol 20 balletjes van ongeveer 25 à 30 gr per balletje. De balletjes moeten iets kleiner zijn dan een golfbal.
4
Snijd de plakken ontbijtspek in de lengte doormidden. Rol om elk balletje een reep ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de balletjes met de BBQ-kruiden.
5
Gril de MOINK balls op de barbecue op half indirect vuur. De MOINK balls moeten vanbinnen net gaar zijn, maar het spek aan de buitenkant mag niet verbranden.
6
Giet de bonen af en spoel af met water. Bak de spekreepjes krokant in een droge koeken-pan. Meng de bonen met de spekjes, augurken, rode peper, olijfolie, mosterd, zout en peper tot een salade.
7
Serveer de MOINK balls met de bonensalade en de mango-barbecuesaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.