Tiramisu met geel zomerfruit en prosecco
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tiramisu met geel zomerfruit en prosecco

Tiramisu is een Italiaanse klassieker. Deze zomerse variant is heerlijk fris en zeker geschikt voor degene die niet van koffie houdt. Prosecco zorgt voor een feestelijke tinteling en een verrassende twist.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept tiramisu met geel zomerfruit en prosecco

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 30min
Kookmodus
1
Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker stijf. Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren en meng de dooiers in een andere kom met de overige basterdsuiker. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop op tot een lichtgele, lobbige crème. Meng de mascarpone in delen door het mengsel en spatel vervolgens de opgeklopte slagroom erdoorheen.
2
Meng het sinaasappelsap met de prosecco. Vul de bodem van een schaal met lange vingers en giet ½ van het prosecco-sinaasappelmengsel eroverheen. Bedek met ½ van het mascarponemengsel.
3
Doordrenk de overige lange vingers met de rest van het prosecco-sinaasappelmengsel in een apart bakje en leg de lange vingers op de laag mascarpone in de schaal. Verdeel hier het overige mascarponemengsel overheen en dek de schaal af met folie. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
4
Haal de tiramisu uit de koelkast. Snijd de perziken en nectarine in dunne plakjes en versier de tiramisu met perzik, nectarine en frambozen. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met poedersuiker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via