Rucolasalade met gegrilde perzik, rauwe ham en zelfgemaakte vinaigrette
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rucolasalade met gegrilde perzik, rauwe ham en zelfgemaakte vinaigrette

Deze rucolasalade met warme, gegrilde perziken is een feestje op je bord! Door de combinatie van frisse hüttenkäse en zoute rauwe ham is de salade een ware smaaksensatie. De knapperige hazelnoten en zelfgemaakte vinaigrette geven een lekkere bite aan het gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rucolasalade met gegrilde perzik, rauwe ham en zelfgemaakte vinaigrette

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in partjes. Verwarm een grillpan met 1 el olijfolie en grill de perziken tot er mooie grillstrepen ontstaan en het vruchtvlees zacht is.
2
Maak ondertussen de vinaigrette door 2 el olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout te mengen. Hak de hazelnoten grof.
3
Leg de rucola op een groot bord. Verdeel vervolgens de perziken, plakjes rauwe ham en ha-zelnoten over de salade. Maak af met hüttenkäse en besprenkel met de vinaigrette.

Wat is een rucola salade?

Rucola salade is een salade die wordt gemaakt met rucola, een pittige groene bladgroente met een nootachtige smaak. Andere ingrediënten die vaak aan de salade worden toegevoegd zijn bijvoorbeeld tomaten, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een vinaigrette-dressing.

In combinatie met

De smaakvolle rucolasalade is ideaal om te combineren met een heerlijk bord met risotto. Zo zet je tijdens een diner met vrienden een perfect gevarieerde maaltijd op tafel. Laat je inspireren door de risotto recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?