Mug Cake Met Bosvruchten En Kaneel
Niveau
Beginner
Tijd
8 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mug cake met bosvruchten en kaneel

Een mug cake is ideaal als je zin hebt in wat lekkers, maar weinig tijd hebt. In de magnetron maak je dit cakeje met bosvruchten en kaneel zo klaar! En het is nog gezond ook. 3 minuten, dat is alles wat je nodig hebt om deze lekkere mug cake te maken. De naam zegt het al: een cake in een mok. Normaal bak je een cake in de oven, maar deze variant gaar je gewoon in de magnetron. Is dat even handig!

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept mug cake met bosvruchten en kaneel

Bereidingstijd
8 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
8 min
1
Prak de banaan fijn in een mok. Roer het ei, kaneel en de havermout er goed doorheen.
2
Schep voorzichtig de Minder Zoet bosvruchtenjam door het beslag.
3
Zet de mug cake 2,5 - 3 minuten in de magnetron op 900W. Hoe meer jam in de mug cake, hoe meer tijd de mug cake nodig heeft om gaar te worden.
4
Je kunt de mug cake rechtstreeks uit de mok eten, of je kunt de mug cake op een bordje storten. Serveer de mug cake met Griekse yoghurt en blauwe bessen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via