Banaan kaneel mugcake
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Banaan kaneel mug cake

Een mug cake is vrij vertaald in het Nederlands een cake in een mok, wat betekent dat je voor dit recept dan ook een mok nodig hebt. Deze banaan kaneel mug cake is niet alleen heel lekker en snel klaar, maar ook nog eens lactosevrij en vegan!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept banaan kaneel mug cake

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
1
Prak 1,5 banaan en meng met amandelmelk. Hak de walnoten grof en meng 25 gram met het zelfrijzend bakmeel, 1,5 tl kaneel, bakpoeder en de suiker. Meng samen met het banaanmengsel.
2
Verdeel het beslag over magnetronbestendige mokken. Snijd de overgebleven halve banaan in plakjes en leg die bovenop het beslag. Zet voor 2,5 min. in de magnetron op 1000 watt.
3
Top de mug cakes af de walnoten, kwark en de overige kaneel. Eet de mug cake als deze nog warm is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via