In samenwerking met:
Open lasagne
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Open lasagne met pompoen

Het leuke aan open lasagne is natuurlijk dat je alle ingrediënten goed ziet in een opgestapeld ‘torentje’. Niet alleen heerlijk om op te eten, maar ook heel leuk om zelf te maken. Deze vegetarische variant van DekaMarkt bevat ontzettend veel verschillende groenten. We maken de lasagne met flespompoen, paksoi en Chinese kool. Tijd om de keuken in te duiken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept open lasagne met pompoen

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de pompoen doormidden, haal de pitten eruit en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de paksoi in grove stukken. Halveer de Chinese kool en snijd deze in dunne repen.
2
Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 2/3 van de olijfolie over. Rooster de pompoen 12 min. in de oven tot beetgaar. Leg de laatste 2 min. de walnoten bij de pompoen in de oven.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de lasagnebladen volgens de aanwijzing op de verpakking.
4
Verhit een pan met de resterende olijfolie, bak de paksoi en Chinese kool in 4 min. gaar. Meng hier vervolgens de pompoen doorheen.
5
Verdeel ⅓ van de groente over de borden, verdeel hier ⅓ van de cottage cheese overheen en leg hier vervolgens een lasagneblad op. Verdeel hier weer ⅓ van het groentemengsel en de cottage cheese over, verdeel de helft van de walnoten over de cottage cheese en leg hier een lasagneblad op. Verdeel vervolgens het overige groentemengsel, de cottage cheese en walnoten als laatst erover.

Koken met flespompoen

Flespompoen is een heerlijke, gezonde en veelzijdige groente, perfect om mee te koken! De flespompoen heeft een langwerpige vorm en een zoete smaak die goed past bij allerlei gerechten, vandaar de naam fles. Hier zijn enkele ideeën voor het koken met flespompoen:

  • Rooster de flespompoen in de oven met wat olijfolie en kruiden zoals tijm, rozemarijn en knoflook. Dit geeft de pompoen een heerlijke smaak en een knapperige textuur.
  • Maak een plaattaart met de pompoen, zoals deze pompoen plaattaart met chipolataworstjes. De plaattaart is snel klaar en lekker als avondmaaltijd, maar ook heel leuk voor bij de borrel als je het in stukjes snijdt.
  • Kies voor een romige flespompoensoep door de pompoen te koken met wat ui, knoflook en bouillon. Pureer de ingrediënten vervolgens tot een gladde soep en voeg wat room toe voor extra smaak.
  • Maak gevulde pompoen en ga voor dit recept voor gevulde pompoen uit de oven met couscous. In dit gerecht komen verschillende smaken supermooi samen.
  • Flespompoen is ook een geweldig ingrediënt voor stoofschotels en curry’s. Voeg het toe aan je favoriete recept voor extra smaak en voeding.
  • Gebruik flespompoen als basis voor een vegetarische burger. Meng de geraspte pompoen met wat bloem, ei, ui, knoflook en kruiden en bak de burgers vervolgens in de oven of op de grill.
  • Een stamppot maken van flespompoen is ook een hele goede optie. Deze kruidige pompoenstamppot met zoete aardappel is heerlijk met de gebakken appel, walnoten en geitenkaas.
  • Last but not least: flespompoen is heerlijk om te verwerken in lasagne recepten, net als in dit recept!

Kortom, flespompoen is een veelzijdige en smakelijke groente die gemakkelijk te bereiden is. Het is een geweldige toevoeging aan elke maaltijd en biedt tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een hoog gehalte aan vezels, vitamines en mineralen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via