Pompoen plaattaart met chipolataworstjes
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Pompoen plaattaart met chipolataworstjes

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min
1
Snijd de flespompoen in de lengte door de helft en verwijder de pompoenpitten. Snijd de ene helft in dunne halve maantjes van circa 1 cm en snijd de andere helft in blokjes. Kook de pompoenblokjes in 15 min gaar. Pureer de pompoenblokjes en de crème fraîche met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de rode ui fijn en haal de worstjes uit elkaar tot er gehakt ontstaat.
3
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met de zelfgemaakte pompoenpuree, houd 2 cm van de randen vrij. Verdeel de ui, pompoenmaantjes en het chipolatagehakt over de plaattaart. Bestrooi met de geraspte Pecorino en leg er een paar tijm takjes op.
4
Bak de plaattaart 20 à 25 min in het midden van de oven tot deze mooi goudbruin en krokant is. Haal de takjes tijm van de taart en serveer warm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Soort
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via