Gevulde Pompoen Uit De Oven Met Couscous
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde pompoen uit de oven met couscous

Een gerecht vol met warme smaken en verrassende structuren! Dit makkelijke ovengerecht heb je zo voorbereid en is dus ideaal als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel wat lekkers op tafel wil zetten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde pompoen uit de oven met couscous

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de pitjes en hol de pompoen verder uit. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de pompoen in ca. 45 min. zacht in de oven.
2
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten. Meng de couscous met de pijnboompitten, verkruimelde feta en rozijnen. Scheur de spinazie in stukken en meng door de couscoussalade. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
3
Haal de pompoen uit de oven en vul met de couscoussalade.

Hoe lang moet pompoen in de oven?

Pompoen kan ongeveer 30-45 minuten in de oven op 200 graden Celsius worden geroosterd. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en draden, en snijd de pompoen in stukken of partjes. Leg de pompoen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruiden en bak in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn.

Hoe lang blijft een pompoen goed?

Een hele pompoen kan ongeveer 2-3 maanden bewaard worden op een koele, droge plaats, zoals een kelder of voorraadkast. Gesneden pompoen kan maximaal 5 dagen bewaard worden in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Pompoen kan ook ingevroren worden en blijft dan tot 8 maanden goed.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?