Orzo Met Pompoen En Spinazie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Orzo met pompoen en spinazie

Orzo, kende jij het al? Deze pastasoort is qua formaat te vergelijken met een rijstkorrel en wordt daardoor ook vaak zo behandeld. Neem bijvoorbeeld ons gerecht met orzo, pompoen en spinazie. Door de orzo eerst te roerbakken en vervolgens te koken in groentebouillon lijkt de bereiding heel erg op die van een risotto. Absoluut het proberen waard wat ons betreft!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept orzo met pompoen en spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verhit een droge hapjespan en rooster de cashewnoten 2 minuten. Haal vervolgens uit de pan en zet apart.
2
Verhit de helft van de roomboter in de hapjespan en roerbak de orzo 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo met deksel op de pan in 10-12 minuten droog. Roer regelmatig zodat de orzo niet aan de bodem vastkoekt.
3
Verhit de rest van de roomboter in een koekenpan en voeg water toe. Bak de pompoenblokjes met een deksel op de pan in 6-8 minuten zacht.
4
Hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie en de spinazie toe aan de pompoen en roer tot de spinazie geslonken is. Bak intussen de vegetarische spekblokjes uit in een koekenpan.
5
Roer 50 gram geraspte kaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de orzo met de vegetarische spekjes, pompoen en spinazie. Top af met de resterende kaas en de geroosterde cashewnoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via