Orzo Met Pompoen En Spinazie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Orzo met pompoen en spinazie

Orzo, kende jij het al? Deze pastasoort is qua formaat te vergelijken met een rijstkorrel en wordt daardoor ook vaak zo behandeld. Neem bijvoorbeeld ons gerecht met orzo, pompoen en spinazie. Door de orzo eerst te roerbakken en vervolgens te koken in groentebouillon lijkt de bereiding heel erg op die van een risotto. Absoluut het proberen waard wat ons betreft!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Direct in je mandje bij:

Orzo met pompoen en spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verhit een droge hapjespan en rooster de cashewnoten 2 minuten. Haal vervolgens uit de pan en zet apart.
2
Verhit de helft van de roomboter in de hapjespan en roerbak de orzo 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo met deksel op de pan in 10-12 minuten droog. Roer regelmatig zodat de orzo niet aan de bodem vastkoekt.
3
Verhit de rest van de roomboter in een koekenpan en voeg water toe. Bak de pompoenblokjes met een deksel op de pan in 6-8 minuten zacht.
4
Hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie en de spinazie toe aan de pompoen en roer tot de spinazie geslonken is. Bak intussen de vegetarische spekblokjes uit in een koekenpan.
5
Roer 50 gram geraspte kaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de orzo met de vegetarische spekjes, pompoen en spinazie. Top af met de resterende kaas en de geroosterde cashewnoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

M
Marion Schut-Kusters 3 jan 2021
Dit is nou echt een toprecept! Iedereen vindt het heerlijk. Heb t al vaak gemaakt; dank!!!
J
Jennifer van Eatertainment 4 jan 2021
Hi Marion, Wat fijn om te horen! Daar doen we het voor. :) Groetjes, Jennifer
M
Marcel 13 nov 2020
Orzo?? Nog nooit van gehoord En logistiek gezien had het fijn geweest als jullie dit recept 2 weken eerder hadden geplaatst, want dan had ik de Halloween pompoen van mijn overburen in blokjes kunnen snijden, maar goed.. Het recept ziet er verder veelbelovend uit(op de vegetarische spekblokjes na dan, want vegetarische spekblokjes zijn geen spekblokjes en smaken ook niet naar spekblokjes ,dus die vervangen we door echte) dus ik ben benieuwd hoe het gaat smaken..
K
Kees van Eatertainment 16 nov 2020
Hallo Marcel, Orzo is een gedroogde pastasoort! Het recept is vrij voor eigen interpretatie, dus als je echte spekblokjes wilt gebruiken ben je daar geheel vrij in Alvast ontzettend veel kookplezier Marcel! Groetjes, Kees

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via