Orzo Met Zalm En Doperwten
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Orzo risotto met zalm en doperwten

Orzo is officieel een pastasoort, maar heeft de vorm van een rijstkorrel en kun je daardoor ook perfect bereiden als een risotto. Hoe je een perfecte risotto klaarmaakt? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Je kunt het vocht scheutje voor scheutje toevoegen of zoals bij deze orzo risotto met zalm en doperwten: alles in 1 keer.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept orzo risotto met zalm en doperwten

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Pel en snipper de ui. Verhit 2/3 van de olijfolie in een hapjespan en bak de ui in 2-3 min. goudbruin. Voeg de orzo toe aan de pan en bak 1 min. mee.
2
Verwarm ondertussen de bouillon in een pan en roer de tomatenblokjes er door. Schenk de bouillon met tomatenblokjes bij de orzo en roer door. Laat het geheel 10-12 min. met een deksel op de pan koken.
3
Knip de takjes met de kerstomaatjes in kleinere stukken. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes.
4
Voeg de doperwten toe aan de orzo en schep 2-3 min. om tot de erwtjes goed zijn opgewarmd.
5
Verdeel de orzo over de borden. Breek de warm gerookte zalm in stukjes en verdeel over de orzo. Serveer met trosjes met tomaat, rucola en kappertjes. Rasp tot slot de gele schil van de citroen over het geheel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

L
Lianne
De orzo staat niet bij de ingrediëntenlijst. Hoeveel is nodig?
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Lianne, in dit recept gebruiken wij 180 gr orzo voor 2 personen. Veel kookplezier!
M
Martinus
Ik deed 500 ml in plaats van 50 ml… Was dat niet de bedoeling? Anders zou het toch erg droog zijn?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Martinus, bedankt voor je vraag. De 50 ml bouillon klopt, de orzo wordt namelijk samen met de bouillon en de tomatenblokjes gekookt. Het vocht uit de tomatenblokjes helpt met het koken. Mocht het geheel te droog worden, dan kun je wat extra bouillon toevoegen voordat de andere ingrediënten toegevoegd worden. Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord :)

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via