Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Snijd de paddenstoelen in stukken van 1 cm. Snijd de prei in halve ringen en ris de blaadjes van de tijm.
2
Meng het paddenstoelenbouillontablet met het water.
3
Verhit een pan met de olijfolie. Bak de paddenstoelen, tijm en prei 5 min. Voeg de ongezouten roomboter toe en roer door tot deze gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg 80 gr bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer 5 min. door.
4
Voeg de paddenstoelenbouillon in delen toe en blijf roeren. Mix het geheel kort met de staafmixer. Giet in een bak en zet 2,5 uur in de koelkast.
5
Meng ondertussen de grove mosterd door de mayonaise en snijd de tuinkers los.
6
Maak balletjes van 3 cm van het paddenstoelenmengsel en plaats deze 30 min. in de diepvries.
7
Klop de eieren los. Rol de bitterballen door de overige bloem, daarna door de eieren en vervolgens door de panko. Herhaal de laatste 2 handelingen van het ei en de panko nogmaals.
8
Frituur de bitterballen goudbruin, verdeel de mosterdmayonaise hier overheen. Garneer met de tuinkers en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.