Romige Champignonsoep Met Kastanjechampignons
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Romige champignonsoep met kastanjechampignons

Wanneer het buiten kouder wordt, zetten wij graag een warme soep op tafel. Neem bijvoorbeeld onze romige champignonsoep met kastanjechampignons. De champignons worden op twee manieren in de soep verwerkt, zo krijgt deze een extra lekkere smaak.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept romige champignonsoep met kastanjechampignons

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Haal de blaadjes van de peterselie en houd ze apart, snijd de steeltjes van de peterselie fijn en snijd de bleekselderij fijn.
2
Verhit de helft van de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot, knoflook, selderij en peterseliesteeltjes 2 minuten. Voeg de plakjes kastanjechampignon toe en bak 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten zachtjes koken.
3
Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kookroom toe en blender glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
4
Hak de blaadjes peterselie grof. Verhit de andere helft olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kleine kastanjechampignons in 8 minuten goudbruin. Roer hierbij niet teveel in de pan, maar schep af en toe om zodat de champignons niet teveel vocht loslaten en smoren in hun eigen vocht in plaats van bakken.
5
Voeg 2 minuten voor het einde de helft van de peterselieblaadjes toe en bak mee. Blus ze af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de soep met de gebakken champignons en de rest van de peterselie.

Hoe maak je de champignonsoep dikker?

Een champignonsoep kun je dikker maken door een soep te laten inkoken. Zet je soeppan op het hoogste vuur en haal de deksel van de pan. De hitte zorgt dan voor verdamping van het vocht. Zodra de dikte van de soep naar je zin is, kun je het vuur weer uitdraaien. Let er wel op dat je alle kruiden pas aan het einde toevoegt zodat de soep niet te zout wordt. Mocht dit toch het geval zijn, dan kun je de soep nog wat aanlengen met water.

Wat is lekker bij deze romige champignonsoep?

Zodra je een lekkere romige champignonsoep klaar hebt gemaakt, is het een echte aanrader om dit te eten met bijvoorbeeld knoflookbrood. Je kunt het knoflookbrood klaarmaken met een laagje romige knoflookboter, eventueel nog wat kaas erop en dan kan het de oven in.

Hoe lang kun je een verse champignonsoep bewaren?

Heb je een heerlijke verse champignonsoep gemaakt en wil je dit graag bewaren? Dan is een veelgestelde vraag meestal hoe lang je deze soep kunt bewaren. Je kunt de soep 2 dagen in de koelkast bewaren. De champignonsoep kun je ook eventueel invriezen. Dit kan voor maximaal 3 maanden. Zorg dat je de overgebleven soep in een vershoudbakje doet en dat hij volledig is afgekoeld zodra je het invriest.

Meer koolhydraatarme recepten

Deze soep is lekker romig en laag in koolhydraten. Zo zijn er nog vele andere koolhydraatarme recepten waar je van kunt genieten terwijl je bewust bezig bent. Ontdek snel alle recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via