Wanneer het buiten koud is, zetten wij graag een warme soep op tafel. Neem bijvoorbeeld onze romige champignonsoep met kastanjechampignons. De champignons worden op twee manieren in de soep verwerkt, zo krijgt deze een extra lekkere smaak.
Een champignonsoep kun je dikker maken door een soep te laten inkoken. Zet je soeppan op het hoogste vuur en haal de deksel van de pan. De hitte zorgt dan voor verdamping van het vocht. Zodra de dikte van de soep naar je zin is, kun je het vuur weer uitdraaien. Let er wel op dat je alle kruiden pas aan het einde toevoegt zodat de soep niet te zout wordt. Mocht dit toch het geval zijn, dan kun je de soep nog wat aanlengen met water.
Zodra je een lekkere romige champignonsoep klaar hebt gemaakt, is het een echte aanrader om dit te eten met bijvoorbeeld knoflookbrood. Je kunt het knoflookbrood klaarmaken met een laagje romige knoflookboter, eventueel nog wat kaas erop en dan kan het de oven in.
Heb je een heerlijke verse champignonsoep gemaakt en wil je dit graag bewaren? Dan is een veelgestelde vraag meestal hoe lang je deze soep kunt bewaren. Je kunt de soep 2 dagen in de koelkast bewaren. De champignonsoep kun je ook eventueel invriezen. Dit kan voor maximaal 3 maanden. Zorg dat je de overgebleven soep in een vershoudbakje doet en dat hij volledig is afgekoeld zodra je het invriest.
Deze soep is lekker romig en laag in koolhydraten. Zo zijn er nog vele andere koolhydraatarme recepten waar je van kunt genieten terwijl je bewust bezig bent. Ontdek snel alle recepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment