Pasta Romana Met Oesterzwam
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Pasta Romana met oesterzwam

Deze pasta is heerlijk romig en perfect voor een dagje zonder vlees! Door het gebruik van kookroom in combinatie met een beetje kookvocht van de pasta, blijft de zelfgemaakte saus heerlijk plakken aan de conchiglie, beter bekend als de kleine schelpvormige pasta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta romana met oesterzwam

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Zet 2 grote pannen water op en breng aan de kook. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Scheur de oesterzwammen in kleine stukjes.
2
Verhit ½ van de olijfolie en de roomboter in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de oesterzwammen 5 min. aan. Draai het vuur laag en voeg de gesnipperde ui, knoflook, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Bak nog 3 min. mee.
3
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een klein kopje kookvocht van de pasta op tijdens het afgieten. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar.
4
Voeg de kookroom toe aan de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en zout.
5
Meng de gekookte pasta en broccoli door de paddenstoelen. Voeg het opgevangen kookvocht van de pasta toe om het smeuïg te maken.
6
Meng de rucola met de rest van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Halveer de halfgedroogde tomaten.
7
Serveer de pasta met de rucola en halfgedroogde tomaten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via