Noten en kaas vormen een stel dat het fantastisch doet op ieder kaasplankje. En in deze ovenschotel met pasta en broccoli! Pasta uit de oven is zo gek nog niet, Italianen zijn er dol op (’pasta al forno’). Een lekker gerecht maken dat het goed doet bij jong en oud.
Door het gerecht nog even in de oven te garen, krijg je een knapperige bovenkant en heerlijk gesmolten brie.
Pasta uit de oven is een heerlijk Italiaans gerecht. In Italië ook wel aangeduid als ‘pasta al forno’. De pasta wordt eerst kort gekookt en daarna, samen met lekkere smaakmakers, in de oven afgemaakt. De broccoli en de brie maken het een heerlijk smeuïg geheel wat in de oven een knapperig korstje krijgt. Zongedroogde tomaatjes zorgen voor wat extra bite en brengen het geheel mooi op smaak.
Ja zeker! Het leuke is, dat je deze pastaschotel heel goed kunt voorbereiden. Maak ‘m van tevoren klaar en je hoeft hem alleen nog maar af te bakken. Ideaal voor die drukke dagen!
Tip! Zorg er voor dat je de pasta met broccoli, brie en zongedroogde tomaatjes goed op smaak brengt met kruiden en knoflook, broccoli heeft namelijk de neiging wat vlak te smaken wanneer je er niets mee doet.
Ben jij ook zo’n fan van een goede vegetarische pasta? Dan moet je onze Pasta Peperonata met gegrilde paprika zeker een keer hebben geprobeerd!
De pasta broccolischotel zet je voor 15-20 minuten in de oven. Houd de schotel goed in de gaten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment