Pastitsio met vleessaus en romige bechamelsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min

Pastitsio met vleessaus en romige bechamelsaus

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de ovenschaal in met boter. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 2-3 min.
2
Voeg het gehakt, de kaneelpoeder en helft van de oregano toe. Zet het vuur middelhoog en bak het gehakt in 5 min. bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 7 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
3
Breng vervolgens de vleessaus op smaak met peper en zout en laat daarna 10 min. inkoken tot dikke saus.
4
Kook ondertussen de pasta in een ruime pan met gezouten water in 8-10 min. beetgaar. Giet de pasta af in een vergiet en schep in de ovenschaal.
5
Maak vervolgens de bechamelsaus. Smelt in een steelpannetje de boter op laag vuur, voeg de bloem toe en blijf 3 min. goed doorroeren. Haal de pan van het vuur en roer scheutje voor scheutje de melk door de saus.
6
Zet de pan terug op het vuur en voeg wat zout en de rest van de oregano toe en breng zachtjes aan de kook. Kook de bechamelsaus in 5-6 min. tot een lobbige saus. Breng op smaak met peper en eventueel extra zout.
7
Schep de vleessaus op de pasta in de ovenschaal en verdeel daarbovenop de bechamelsaus. Zet de ovenschaal in de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin.
Wijntip van Yves

Susumanielo

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Gideon
Jennifer van Eatertainment
Jennifer van Eatertainment
Mark
Jennifer van Eatertainment
Bram
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Grieks
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Romige gerechten
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via