Pastitsio met vleessaus en romige bechamelsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pastitsio met vleessaus en romige bechamelsaus

Pastitsio wordt vaak de Griekse variant van lasagne genoemd. Het gerecht is opgebouwd uit laagjes pasta, een vleessaus met opvallende kaneelsmaak en een romige bechamelsaus. Heb je wat over? Bewaar het voor de volgende dag, want net als bij lasagne is de pastitsio de volgende dag nog lekkerder!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept pastitsio met vleessaus en romige bechamelsaus

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de ovenschaal in met boter. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 2-3 min.
2
Voeg het gehakt, de kaneelpoeder en helft van de oregano toe. Zet het vuur middelhoog en bak het gehakt in 5 min. bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 7 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
3
Breng vervolgens de vleessaus op smaak met peper en zout en laat daarna 10 min. inkoken tot dikke saus.
4
Kook ondertussen de pasta in een ruime pan met gezouten water in 8-10 min. beetgaar. Giet de pasta af in een vergiet en schep in de ovenschaal.
5
Maak vervolgens de bechamelsaus. Smelt in een steelpannetje de boter op laag vuur, voeg de bloem toe en blijf 3 min. goed doorroeren. Haal de pan van het vuur en roer scheutje voor scheutje de melk door de saus.
6
Zet de pan terug op het vuur en voeg wat zout en de rest van de oregano toe en breng zachtjes aan de kook. Kook de bechamelsaus in 5-6 min. tot een lobbige saus. Breng op smaak met peper en eventueel extra zout.
7
Schep de vleessaus op de pasta in de ovenschaal en verdeel daarbovenop de bechamelsaus. Zet de ovenschaal in de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin.
Velarino_Salento_wijn
Wijntip van Yves

Susumanielo

Deze Griekse stijl lasagne mag best wat tegenspel hebben in het glas. Daarom kies ik hier voor een heerlijke rode wijn die mooi aansluit bij de zoete en vette elementen in het gerecht.

Deze Velarino Susumanielo is heel geschikt. Het lokale druivenras susumanielo levert in het Italiaanse Puglia lekker volle, zondoorstoofde wijnen op. Het zwoele en kruidige karakter van de wijn matcht perfect. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via