Print opties

Sluiten

Pastitsio met vleessaus en romige bechamelsaus

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de ovenschaal in met boter. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 2-3 min.
2
Voeg het gehakt, de kaneelpoeder en helft van de oregano toe. Zet het vuur middelhoog en bak het gehakt in 5 min. bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 7 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
3
Breng vervolgens de vleessaus op smaak met peper en zout en laat daarna 10 min. inkoken tot dikke saus.
4
Kook ondertussen de pasta in een ruime pan met gezouten water in 8-10 min. beetgaar. Giet de pasta af in een vergiet en schep in de ovenschaal.
5
Maak vervolgens de bechamelsaus. Smelt in een steelpannetje de boter op laag vuur, voeg de bloem toe en blijf 3 min. goed doorroeren. Haal de pan van het vuur en roer scheutje voor scheutje de melk door de saus.
6
Zet de pan terug op het vuur en voeg wat zout en de rest van de oregano toe en breng zachtjes aan de kook. Kook de bechamelsaus in 5-6 min. tot een lobbige saus. Breng op smaak met peper en eventueel extra zout.
7
Schep de vleessaus op de pasta in de ovenschaal en verdeel daarbovenop de bechamelsaus. Zet de ovenschaal in de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.