Pistache Magnums1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pistache magnums

Deze zelfgemaakte pistache magnums zijn een heerlijke traktatie voor een zonnige dag! Met een romige vulling, een chocolade coating en een topping van pistachenootjes en frambozen is het een kleurrijk feestje. En dat met maar 5 ingrediënten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pistache magnums

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 20min
Kookmodus
1
Klop de slagroom lobbig en spatel de pistachepasta erdoor tot een luchtig en egaal mengsel. Schep het mengsel in ijsvormpjes en steek er ijsstokjes in. Laat één nacht bevriezen tot ze volledig hard zijn.
2
Pel en hak de ongezouten pistachenoten grof en verkruimel de gevriesdroogde frambozen. Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Schenk de gesmolten chocolade in een hoog glas.
3
Haal de ijsjes uit de vorm en dompel ze snel onder in de gesmolten chocolade. Bestrooi direct met de pistachenootjes en frambozen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat kort uitharden in de vriezer. Serveer direct uit de vriezer.

Kom de zomer door met de lekkerste ijsjes!

Je kent het vast wel, het is zo’n bloedhete dag waarop de temperaturen maar blijven stijgen en je toe bent aan verkoeling. Dat vind je al door in de schaduw te zitten, de airco te laten draaien en genoeg water te drinken. Maar een ijsje op zijn tijd biedt ook heerlijke verkoeling! Of je nu gaat voor een waterijsje of liever een romig ijsje, wij hebben genoeg lekkere recepten voor je waarmee jij die zomerdag wel doorkomt.

Eén van deze heerlijke recepten is die voor pistache magnums. Met maar 5 ingrediënten tover je deze smaakvolle ijsjes al op tafel. Wanneer je de avond van tevoren aan de slag gaat, kan je de volgende dag genieten van deze onweerstaanbare lekkernij. Of wat dacht je van deze frisse aardbeienijsjes? Na 10 minuten voorbereiden schuif je ze in de vriezer waar ze na 6 uur klaar zijn. Makkelijk én lekker dankzij de combinatie van aardbeien en kokosmelk.

Liever een guilty pleasure als verfrissing? Maak deze KitKat ijsjes. Met slechts 3 ingrediënten heb je dit ijsje gemaakt. Je dipt de KitKat naar keuze in slagroom en vervolgens in chocolade. Laat het uitharden op bakpapier en daarna kan je gelijk genieten! Liever een iets gezonder recept voor ijsjes? Kies voor deze gezondere magnums met framboos, pure chocolade en pistache. Door fruit te gebruiken, worden ze een stuk gezonder dan de kant-en-klare ijsjes uit de supermarkt. Ook lekker om te proberen wanneer je een waterijsje wil, is deze ijskoffie op een stokje, oftewel een koffie ijsje! Een lekkere verrassing voor naar het diner wanneer iemand nog een kopje koffie wil.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?