Pittig Gekruide Kippenvleugeltjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Pittig gekruide kippenvleugeltjes

Dit recept is afgeleid van tandoori chicken, een typisch gerecht uit India. Door kippenvleugeltjes te gebruiken in plaats van kippenbouten is dit recept heerlijk als borrelhapje of bijgerecht. De pittige smaak komt van de zelfgemaakte marinade van diverse kruiden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pittig gekruide kippenvleugeltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
Kookmodus
1
Snijd de kippenvleugels in met een scherp mes zodat er inkepingen ontstaan en de marinade goed kan intrekken. Leg ze vervolgens in een kom.
2
Pers de limoen uit boven de kip. Voeg vervolgens het zout, de peper, gemberpasta, knoflookpasta, chili, koriander, komijn, kurkuma, garam masala, tandoori masala, olie en kwark toe. Meng alles goed door elkaar en dek de kom af met plastic folie. Laat de kip 2 uur marineren in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie. Leg de kip op een rooster en plaats deze boven de bakplaat in de oven. De bakplaat zorgt ervoor dat de marinade wordt opgevangen en de oven schoon blijft.
4
Bak de kippenvleugels 10 min., draai ze om en bak nog eens 10 min. aan de andere kant. Serveer optioneel met verse koriander. Tip: deze kippenvleugeltjes zijn lekker bij witte rijst. nasi, noedels of zelfgemaakte frietjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via