Snijd de kippenvleugels in met een scherp mes zodat er inkepingen ontstaan en de marinade goed kan intrekken. Leg ze vervolgens in een kom.
2
Pers de limoen uit boven de kip. Voeg vervolgens het zout, de peper, gemberpasta, knoflookpasta, chili, koriander, komijn, kurkuma, garam masala, tandoori masala, olie en kwark toe. Meng alles goed door elkaar en dek de kom af met plastic folie. Laat de kip 2 uur marineren in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie. Leg de kip op een rooster en plaats deze boven de bakplaat in de oven. De bakplaat zorgt ervoor dat de marinade wordt opgevangen en de oven schoon blijft.
4
Bak de kippenvleugels 10 min., draai ze om en bak nog eens 10 min. aan de andere kant. Serveer optioneel met verse koriander.
Tip: deze kippenvleugeltjes zijn lekker bij witte rijst. nasi, noedels of zelfgemaakte frietjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.