Deze hartige taart is perfect als hoofdgerecht en is gemakkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten. De combinatie van romige brie en zoete rode ui zorgt voor een verrukkelijke plaattaart die zeker in de smaak zal vallen bij je tafelgasten. Volg de eenvoudige stappen om deze heerlijke plaattaart in een handomdraai op tafel te zetten!
Tip: houd je courgette over? Maak er een courgette pasta van.
Het recept van DekaMarkt is ideaal voor een lekker diner, maar ook voor bij de borrel kun je de plaattaart serveren. Snijd hem in kleine stukjes en maak er een lekkere borrelplank bij. Of wat dacht je van een goede lunch? Deze plaattaart is namelijk niet alleen lekker, hij is ook nog eens voedzaam. Rode uien zijn rijk aan antioxidanten en brie bevat calcium en proteïne. Het is dus een perfecte maaltijd voor iedereen die op zoek is naar een smakelijk en gezond gerecht. Probeer het nu zelf en geniet van deze heerlijke plaattaart met brie en rode ui!
Of je nu kiest voor hartig of voor zoet, plaattaart is altijd een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor geitenkaas in plaats van brie en combineer met een compote van rabarber, aardbeien en honing. Door het hartige van de geitenkaas en gerookte spekblokjes te combineren met het zoete van de compote krijg je een goddelijke plaattaart. Ideaal voor de lunch of als diner met een frisse salade! Of wat dacht je van een plaattaart met ei, groene groenten en tuinkers? In dit recept gebruik je groene asperges, bosui, erwten, tuinkers en basilicum. Het resultaat is een kleurrijke plaattaart vol met groenten. Fan van zoete gerechten? Ook dan kun je kiezen voor plaattaart! Maak hem met zomerfruit als frambozen, aardbeien en blauwe bessen. Het fruit ligt op een bedje van romige mascarpone met citroen en de plaattaart wordt afgetopt met wat poedersuiker. Het resultaat? Een zoet feestje!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment