In samenwerking met:
Plaattaart met brie en rode ui
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Plaattaart met brie en rode ui

Deze hartige taart is perfect als hoofdgerecht en is gemakkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten. De combinatie van romige brie en zoete rode ui zorgt voor een verrukkelijke plaattaart die zeker in de smaak zal vallen bij je tafelgasten. Volg de eenvoudige stappen om deze heerlijke plaattaart in een handomdraai op tafel te zetten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept plaattaart met brie en rode ui

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Schaaf de courgette met een mandoline of kaasschaaf in plakken van 5 mm dik. Pel de rode ui en snijd in plakken. Snijd de brie in plakken van 5 mm dik en ris de blaadjes van de takjes tijm.
2
Rol het bladerdeeg uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kwark over de bodem, laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de courgette, rode ui, brie en tijm erover. Laat 1 cm van de rand vrij. Bak 25 min. in de oven.
3
Haal de plaattaart uit de oven en garneer met de balsamicocrème en rucola.

Tip: houd je courgette over? Maak er een courgette pasta van.

Plaattaart voor elk moment

Het recept van DekaMarkt is ideaal voor een lekker diner, maar ook voor bij de borrel kun je de plaattaart serveren. Snijd hem in kleine stukjes en maak er een lekkere borrelplank bij. Of wat dacht je van een goede lunch? Deze plaattaart is namelijk niet alleen lekker, hij is ook nog eens voedzaam. Rode uien zijn rijk aan antioxidanten en brie bevat calcium en proteïne. Het is dus een perfecte maaltijd voor iedereen die op zoek is naar een smakelijk en gezond gerecht. Probeer het nu zelf en geniet van deze heerlijke plaattaart met brie en rode ui!

Meer plaattaart recepten

Of je nu kiest voor hartig of voor zoet, plaattaart is altijd een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor geitenkaas in plaats van brie en combineer met een compote van rabarber, aardbeien en honing. Door het hartige van de geitenkaas en gerookte spekblokjes te combineren met het zoete van de compote krijg je een goddelijke plaattaart. Ideaal voor de lunch of als diner met een frisse salade! Of wat dacht je van een plaattaart met ei, groene groenten en tuinkers? In dit recept gebruik je groene asperges, bosui, erwten, tuinkers en basilicum. Het resultaat is een kleurrijke plaattaart vol met groenten. Fan van zoete gerechten? Ook dan kun je kiezen voor plaattaart! Maak hem met zomerfruit als frambozen, aardbeien en blauwe bessen. Het fruit ligt op een bedje van romige mascarpone met citroen en de plaattaart wordt afgetopt met wat poedersuiker. Het resultaat? Een zoet feestje!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via