Poke Bowl Met Tempeh Zalm Of Biefstukpuntjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Poké bowl met tempeh, zalm of biefstukpuntjes

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Bowl met tempeh: Snijd de tempeh in reepjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de stukjes tempeh op middelhoog vuur goudbruin. Bowl met biefstuk: Verwarm de olie in een koekenpan en bak de biefstukpuntjes op hoog vuur voor ongeveer 2 min. De biefstukpuntjes mogen rauw zijn aan de binnenkant. Verwijder de pit en de schil van de avocado en snijd in blokjes. Verwarm de olie in een pan en bak de avocadoblokjes zacht. Haal uit de pan, zet apart en meng met de sesamzaadjes. Bowl met zalm: Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
2
Bereid de poké bowl rijst zoals aangegeven op de verpakking en verdeel in het midden van de kommen.
3
Snijd de koriander fijn en de avocado in blokjes. Snijd de wortel in stukken en bak deze aan in een pan met wat olie, totdat de wortelstukjes beetgaar zijn.
4
Verdeel de tempeh, biefstukpuntjes of zalm, maïs, edamame bonen en wortel rondom de rijst. Gebruik voor de bowl met biefstukpuntjes de gebakken avocadoblokjes met sesamzaad en voor de tempeh en zalm de normale avocadoblokjes.
5
Garneer de poké bowl met sesamzaadjes, wasabi mayonaise, zeewiersnippers en koriander. Serveer de sojasaus in een apart kommetje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Ei
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Soort
Rijst
Bowls
Zalm
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via