Poke Bowl Met Tempeh Zalm Of Biefstukpuntjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Poké bowl met tempeh, zalm of biefstukpuntjes

Maak zelf een snelle én overheerlijke poké bowl met voorgestoomde poké bowl rijst. De goedgevulde poké bowl met avocado, edamame bonen en maïs is een ware traktatie en ziet er extra leuk uit in de Herman den Blijker bowls van Gusta. Deze bowls vind je bij een Blokker bij jou in de buurt. Ga jij voor een bowl met tempeh, biefstukpuntjes of zalm?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept poké bowl met tempeh, zalm of biefstukpuntjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Bowl met tempeh: Snijd de tempeh in reepjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de stukjes tempeh op middelhoog vuur goudbruin. Bowl met biefstuk: Verwarm de olie in een koekenpan en bak de biefstukpuntjes op hoog vuur voor ongeveer 2 min. De biefstukpuntjes mogen rauw zijn aan de binnenkant. Verwijder de pit en de schil van de avocado en snijd in blokjes. Verwarm de olie in een pan en bak de avocadoblokjes zacht. Haal uit de pan, zet apart en meng met de sesamzaadjes. Bowl met zalm: Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
2
Bereid de poké bowl rijst zoals aangegeven op de verpakking en verdeel in het midden van de kommen.
3
Snijd de koriander fijn en de avocado in blokjes. Snijd de wortel in stukken en bak deze aan in een pan met wat olie, totdat de wortelstukjes beetgaar zijn.
4
Verdeel de tempeh, biefstukpuntjes of zalm, maïs, edamame bonen en wortel rondom de rijst. Gebruik voor de bowl met biefstukpuntjes de gebakken avocadoblokjes met sesamzaad en voor de tempeh en zalm de normale avocadoblokjes.
5
Garneer de poké bowl met sesamzaadjes, wasabi mayonaise, zeewiersnippers en koriander. Serveer de sojasaus in een apart kommetje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via