Bowl met tempeh: Snijd de tempeh in reepjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de stukjes tempeh op middelhoog vuur goudbruin.
Bowl met biefstuk: Verwarm de olie in een koekenpan en bak de biefstukpuntjes op hoog vuur voor ongeveer 2 min. De biefstukpuntjes mogen rauw zijn aan de binnenkant. Verwijder de pit en de schil van de avocado en snijd in blokjes. Verwarm de olie in een pan en bak de avocadoblokjes zacht. Haal uit de pan, zet apart en meng met de sesamzaadjes.
Bowl met zalm: Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
2
Bereid de poké bowl rijst zoals aangegeven op de verpakking en verdeel in het midden van de kommen.
3
Snijd de koriander fijn en de avocado in blokjes. Snijd de wortel in stukken en bak deze aan in een pan met wat olie, totdat de wortelstukjes beetgaar zijn.
4
Verdeel de tempeh, biefstukpuntjes of zalm, maïs, edamame bonen en wortel rondom de rijst. Gebruik voor de bowl met biefstukpuntjes de gebakken avocadoblokjes met sesamzaad en voor de tempeh en zalm de normale avocadoblokjes.
5
Garneer de poké bowl met sesamzaadjes, wasabi mayonaise, zeewiersnippers en koriander. Serveer de sojasaus in een apart kommetje.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.